Enno pargis algas uuenduskuur

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kolm istutatud remmelgat muudavad Enno pargi hubasemaks. Foto Ülla Paras

Haapsalu Linnahooldus istutas reedel Haapsalu Ernst Enno pargi kalda tänava poolsele küljele kolm rabedat remmelgat „Bullata”, kuid see on pargi uuendamisel alles esimene samm.

Haapsalu linnavalitsuse arenguspetsialist Ülla Paras ütles, et reedel pandi välja ka hange, millega otsitakse ettevõtet, kes sillutaks Enno monumendi ümbruse ja teed.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
asfalteerige
12 päeva tagasi

see plats ära, kohana on ta kaotanud mõtte, viige ta ausammas Tagalahe äärde mere kaldapealsele, paika , kus asus ta kunagine elukoht, elamu on lammutatud ja asemel tühi plats, kuhu ehitati sanatooriumi mudahoidla, mis samuti lammutatud, seal oli kunagi ka istutatud tamme park Tsaikovski pingi lähedale, mis nüüd on hävitatud. Seal lahe käärus oleks ausambale ideaalne koht ja ka paik saaks uue mõtte ning möödujad taaskohtumise Ernst Ennoga.

Ülla
12 päeva tagasi
Reply to  asfalteerige

Sanatooriumi mudahoidla ehitati Ernst Enno abikaasa Ella Enno õe Alma Sauli maja kohale. Ernst Enno pole seal kunagi elanud. Ernst Enno elas perekonnaga ametikorteris Lääne maavalitsuse hoovimajas Lahe tänaval. Ernst Enno monument on täpselt õiges kohas, kus saab imetleda päikeseloojangu värve ja pimedas taevas tähti.

peast ja umbes
12 päeva tagasi
Reply to  Ülla

Aitäh selgitamast. Siin kommenteerijad on tihti targemad, kui ükski uurija või asjatundja. Nemad ainult teavad ja oskavad.

mälu
12 päeva tagasi
Reply to  Ülla

1970-date alguses oli elamu, mida kõik teadsid , kui Ernst Enno maja elanikud juba välja tõstetud ja seisis tühjana ja maha jäetuna, sest pidi vastavalt kuurortite valitsuse plaanile ehitada selle krundi peale san. laine tarbeks eksperimentaalne mudahoidla koos lahesopis asuva muda vastuvõtu kaiga ja torustike süsteemiga muda ja merevee transpordiks mudahoidlasse. See süsteem ehitati küll valmis aga reaalselt tööle ei hakanud. Olen roninud selles mahajäetud majas küllaldaselt, põnevam koht oli pööning, kus maja katva katuse tsinkplekk materjal oli ilmselt paigaldatud sõja ajal, sest kõikidel pleki tahvlitel ilutses markeeringuna saksa kotkas. Muda vastuvõtu kai seisab tänaseni tagalahe sopis ja selle ehitas… Loe rohkem »

Urmas
13 päeva tagasi

Üks koht saab jälle korda.

Ülla
13 päeva tagasi

Täpsustus: Parki istutati kuus remmelgat “Bullata”.

linlane
11 päeva tagasi
Reply to  Ülla

Küsiks aga – kas selle pargi uuenduskuuri läbiviimiseks on olemas ka projekt või saab jälle olema üks diletantide vaimusünnitus, mis annab hiljem ainest igasugustele “aruteludele”?

selgus
10 päeva tagasi
Reply to  linlane

et on olemas SUUR hange haljasalade teede korrastamiseks, ehk koolilastele üks ajaloo tund reha ja labidatega vabas õhus , kui firma (kolm tankisti ja koer) vastu pole

Kohalik
13 päeva tagasi

Meeldiv üllatus.