HÕFF paneb oksjonile Eesti filmidest pärit esemed

Lääne Elu

info@le.ee

Osa oksjonile minevatest esemetest. Foto: repro
Osa oksjonile minevatest esemetest. Foto: repro

„Tulnuka” Märdi juuksed, „Nähtamatu võitluse” pühaku pealuu, „Savvusanna sõsarate” saunakibu ja kulp.

Need ja veel paljud teised Eesti filmidest pärit esemed lähevad Ukraina toetamiseks enampakkumisele reedel algaval Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivalil.

Esemed on välja pannud Eesti filmitegijad ja nende müügist saadud tulu annetab HÕFF Päästeliidule, kes muretseb selle eest Ukraina päästjatele ja demineerijatele päästevarustust ja -tehnikat ning esmaabitarbeid. Eriti suur puudus on Ukrainas demineerimisvahenditest, sest miinidest puhastamist ootab üle 250 000 ruutmeetri suurune ala – kokku rohkem kui viis Eestit.

Oksjonile lähevad:

  • Rainer Sarneti filmist „Nähtamatu võitlus” pärit pühaku kolp koos režissööri, peaosatäitjate Ursel Tilga ja Ester Kuntu ning produtsent Katrin Kissa autogrammidega (annetaja stuudio Homeless Bob Productions)
  • Märdi raamitud juuksesalk ja habemekarvad Rasmus Merivoo filmist „Tulnukas 2” koos režissööri ja peaosatäitjate Ott Sepa ning Märt Avandi autogrammidega (annetaja Rasmus Merivoo)
  • Jaan Toomiku videost „Isa ja poeg” – ühest eesti nüüdiskunsti kõige tuntumast teosest – pärit siiditrükis pilt, numereeritud ja signeeritud (annetaja Jaan Toomik)
  • Anna Hintsi filmi „Savvusanna sõsarad” reklaamikampaanias kasutatud saunakibu, kulp ja viht ning kaks särki koos režissöör Anna Hintsi, produtsent Marianne Ostrati, operaator Ants Tammiku, monteerija Hendrik Mägari ja ansambli Eeter liikme Ann Reimanni autogrammidega (annetajad Marianne Ostrat ja stuudio Alexandra Film)
  • Priit ja Olga Pärna joonisfilmi „Elu ilma Gabriella Ferrita” numereeritud ja signeeritud žikleetrükis pilt (annetajad Priit ja Olga Pärn)
  • Jaak Kilmi filmi „Tagurpidi torn” režiistsenaarium koos režissööri omakäeliste lisandustega ja plakat koos autorite ja näitlejate autogrammidega (annetaja Jaak Kilmi)
  • Oskar Lehemaa nukufilmist „Kadunud sokid” pärit dekoratsioonid ja nukud, mille on kujundanud Ivika Luisk, koos režissööri autogrammiga DVDga „Kaka, kevad ja teised” ja filmi plakatitega (annetajad Oskar Lehemaa ja stuudio A Film Eesti)
  • Tallinnfilmi sürrealistide esimese, 1986. aastal toimunud näituse unikaalne plakat koos Priit Pärna, Hardi Volmeri, Mati Küti, Rao Heidmetsa, Hillar Metsa ja Miljard Kilgi autogrammidega (annetaja Hardi Volmer)
  • Oscarite eelvalikusse kuulunud Priit Tenderi nukufilmist „Koerkorter” pärit lehm koos režissööri autogrammiga plakatiga (annetajad Priit Tender ja Nukufilm)
  • Tanel Toomi filmi „Viimane vahipost” võttegrupi eksklusiivne pusa ja plakat koos režissööri autogrammiga (annetajad Ivo Felt ja stuudio Allfilm)
  • Hardi Volmeri filmist „Minu Leninid” pärit nahkmantel, mida kandis Peeter Volkonski, kes kehastas revolutsionäär Grigori Zinovjevit, hiljem esines samas mantlis Erkki-Sven Tüür, kui ta esitas Singer Vingeri 20. sünnipäeva kontserdil laulu „Massikommunikatsioon” (annetaja Hardi Volmer)
  • Kaspar Jancise nukufilmist „Antipolis” pärit nukk Lennart, kelle prototüübiks on John Malkovich, koos režissööri autogrammiga plakatiga (annetajad Priit Tender ja Nukufilm)
  • Sander Marani filmist „Mootorsaed laulsid” pärit mootorsaemõrvari autojuhiluba koos võttegrupi autogrammidega (annetajad Sander Maran ja stuudio Marani Bros)
  • Mart Sanderi üllatusannetus

Enampakkumine toimub laupäeval kell 19.30 Haapsalu kultuurikeskuse suures saalis enne filmi „Stopmotion” seanssi.

Oksjonit juhatab Mart Sander.

Sander Marani filmist „Mootorsaed laulsid” pärit saag läheb erandkorras oksjonile festivali avamisel.

Ukrainat saab toetada ka tavalise annetusega, tehes Päästeliidu kontole EE547700771002741382 ülekande, millele tuleb lisada sõna „Ukraina”.

Filmiteemaliste esemete oksjon toimub HÕFFil kolmandat korda. Eelmisel aastal koguti Ukraina toetuseks ligemale 4000 eurot.

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival toimub 26.-28. aprillini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
suurim fänn
11 päeva tagasi

Pealuu võiks otse Zõlõnskõile annetada siis ei paista suured kõrvad ja kongus nina välja.

Hmm ?
11 päeva tagasi

Eriti suur puudus on Ukrainas demineerimisvahenditest, sest miinidest puhastamist ootab üle 250 000 ruutmeetri suurune ala – kokku rohkem kui viis Eestit.

kribu
11 päeva tagasi
Reply to  Hmm ?

Pooled neist on nende endi istutatud,oleks võinud ju kaardistada.

Nimi (vabatahtlik)
10 päeva tagasi
Reply to  Hmm ?

Mis seal vahet, kas km-m-cm või mm, üks meeter kõik!

Tasku filosoof
11 päeva tagasi

Ukraina toetuseks?
Kutsuge Lehtme oksjoni pidajaks, saate milli või kaks kokku.

nimetu lokk
11 päeva tagasi

pidi ju OTT SEPA juuksed olema, mitte MáRDI