Teisipäeval õpetatakse virtsulasi kriisiolukorras toime tulema

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Virtsu vana kalatehas praegu: 8,5 ha tühermaad, täis lagunevaid hooneid. Foto: Urmas Lauri

Anni Pea. Foto: Urmas Lauri

Teisipäeva õhtupoolikul kell 17.30 algab Virtsu rahvamajas Päästeameti Lääne päästekeskuse ennetusbüroo korraldatav poolteist tundi kestev elanikkkonnakaitse koolitus. Kogukondadele mõeldud koolitus on tasuta.

Koolitus puudutab kõiki elutähtsaid teenuseid (nt vesi, elekter ja küte) ja nende teenuste katkemisi, lisaks võetakse läbi ka evakuatsiooni ja varjumise teema.

Venemaa agressioon Ukrainas on loonud uue reaalsuse Euroopas ja maailmas laiemalt. Sellest lähtuvalt pole Eesti riigi senine käsitlus enam aktuaalne ja piisav inimeste elu ja tervise kaitsmiseks. Tuleb enam panustada nii sõjalise kui ka mittesõjalise, sh elanikkonnakaitse arendamisse.

Projektijuht Anni Pea MTÜst Virtsu Rannahoone koostas projekti, mille kogumaksumus on 6250 eurot, sellest kaks kolmandikku rahastab Kodanikuühiskonna Sihtkapital (KÜSK), Lääneranna vald lisas omalt poolt 1900 eurot.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaanus
20 päeva tagasi

Õpetatakse seda kuidas puulehti ja sammalt süüa kui perekond kallased on nälja majja maksustatud.

Hmm
21 päeva tagasi

Huvitav kas erootika ei müügi enam ?

Raadiokuulaja
21 päeva tagasi

Mõtlesin et olen sattunud mingi musta huumori kanalile, kus täna hommikul räägiti et Eesti ostab kiiresti kiiresti ratastega lahingutehnikat. Jah, ratastega, mitte lintidega! Põhjenduseks see et siis on mööda asfalti lihtsam näiteks Pärnust Valka sõita, või oli see vastupidi?! Et need sõjamasinad on kergemad ja kiiremad, seega on nendega kergem põgeneda?! Ka vähem soomustatud ja maksavad vähem. Miljon on ju suur raha targutas üks onu… Kontrollisin üle, mu raadio oli siiski Vikerraadio kanalil ja see oli täna hommikune ERR uudistesaade! Selline on kahjuks meil Eestis reaalsus! Küll oleks tarvis selliste asjade otsustamise juurde tõsiseid kogenud inimesi, mitte selliseid, kes arvavad… Loe rohkem »

Tigedik
21 päeva tagasi
Reply to  Raadiokuulaja

No oma l.llust ei maksaks ikka reklaamida. Just ukrainas on need suurtükid end väga hästi näidanud – tulevad , teevad töö ja kaovad kiiresti , mida aga roomikutega ei suuda. On ukrainas kasutusel ju igasuguseid suurtükke. Ja ka ei ole need vedukid nii mannetud mitte- tavaliselt kõik rattad veavad ja suudavad ikka üsna pehmeid pinnaseid läbida

IRW
20 päeva tagasi
Reply to  Raadiokuulaja

Järjekordne d….l ! Targemad vaatavad mis ukrainas toimub ja see ütleb et just ratastel olevad masinad on oluliselt efektiivsemad ja nende pihtasaamise moment on oluliselt väiksem. Ja asfalttee ei kao sul sadade km viisi olematusse ja need masinad on võimelised neid sama edukalt ületama kui roomikmasinad . Pealegi kui roomikmasin kinni jääb on ta lihtsalt hea sihtmärk kuna tema väljasikutamiseks on suurt ressurssi vaja , ratasmasina sikutab ka külamees trakatsiga välja

Misasja?
21 päeva tagasi

Riigis on palgal päästes sadu mingeid instruktoreid ja nüüd kulutatakse 6 tuhhi jälle sooja õhu puhumiseks