Heljo Pikhof: loovisikute sotsiaalne kaitse paraneb,  kaotajaid ei ole 

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Heljo Pikhof. Foto: riigikogu

Heljo Pikhof(SDE). Foto: riigikogu

Aastaid on räägitud vajadusest anda loovisikutele, ennekõike vabakutselistele, sotsiaalsed tagatised ja maksta neile õiglast tasu. Väikesele rahvusriigile, nagu me oleme, on kultuur iseäranis tähtis. Ilma oma keele ja kultuurita pole meie riigi pidamisel sügavamat mõtet. Ja need inimesed, kes kultuuri loomise, hoidmise ja arendamisega tegelevad, väärivad õiglast tasu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu
21 päeva tagasi

Erilise kaitse alla tuleb võtta sisuloojad,suunamudijad,tik tokkerid jne.Nende eest meie riigis ei hoolitseta !

kaotajad
22 päeva tagasi

on eesti rahvas, kes saavad luuserid oma kaela peale

lugeja
23 päeva tagasi

küsib, kui ma olen samuti loovinimene, tegelen kunstilise unistamisega ja palju mulle palka ette nähtud siis on, kuhu ma peaks pöörduma palga pärast, kui mu unistusi keegi ei osta, aga elu nautida on vaja

vangid
23 päeva tagasi

juba elavad rantjeedena, tööl ei käi, riiklik ülal pidamine, eks need loovad tarbi ka loovainet, nii et võiks sama kategooria alla viia

Tigedik
23 päeva tagasi

Neid nn loovisikuid on kerkinud nagu seeni pärast vihma. Seal peaks mingi kindel % olema kogu sel asjal ja kõik . Ja kehvadel aegadel loomulikult see väheneb. Niigi on neid igasugu soojaõhupuhujaid kõik koht täis

Vot siis
23 päeva tagasi

Äkki peaksid need nn imelised loovinimesed ise ikka tööd ka tegema:) Juhul kui ei suudeta loovisikuna suurt kunsti müüa, siis tuleks lihtsalt tootvale tööle minna. Ei pea maksumaksja kedagi niisama üleval pidama, panustagu eelkõige ise oma tulevikku ja maksku makse oma sissetulekutelt, aga mitte ärgu oütagu. Sots on ikka diagnoos.

Imelik
23 päeva tagasi

Kuidas siis “vabakutselised filosoofid” sellest osa ei saa? …. täielik diskrimineerimine ja “väikese rahvusriigi kultuuri loomise, hoidmise ja arendamise sügavmõtteline hävitamine”!
Vanasti oli sellistel isikutel isiklikud metseenid (eeldab paraku peale kultuursuse ka vahendite olemasolu ja soovi metseenluseks). Nüüd siis pannakse kogu elanikkond, kes tegeleb “nõmeda, mõttetu, ebakultuurse tegevusega”, sellega sunniviisiliselt tegelema? Eesti “sotsid”
…. raha tuleb võtta ikka neilt kes vähem vastu saavad hakata … krd. poliitilised prostituudid

luuletaja
23 päeva tagasi

Äkki siiski kaotaja on, ja selleks on maksumaksja?

need
24 päeva tagasi

oleks siis nagu teistsugused inimesed, nagu kirikupapidki, keda ühiskond peab mula ja purgitaieste eest üleval pidama. kui kõht hakkab korisema, leiab ikka töö , mis toidab, igavesti linnapäid ja kolhoosiesimehi ei tohiks enam olla.

Jorh
24 päeva tagasi
Reply to  need

Mõelda vaid, kas seda ühiskassast tasustatavat kultuuri sellise väikese rahva jaoks pole palju? Lihtsa töö tegijaid on jäänud kuidagi väheseks, aga just nemad toovad seda rahanatukest meie ühiskassasse.

AVS
23 päeva tagasi
Reply to  Jorh

Seda niinimetatud lihtsat tööd ongi vähemaks jäänud.