Mandri ja Vormsi vahelist sidekaablit tabas rike, kuid sideteenused toimivad

Lääne Elu

info@le.ee

Vormsi. Foto: Ahti Paju

Eesti Lairiba Arenduse Sihtasutus (ELASA) teavitas kolmapäeval Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ametit (TTJA) katkestusest Vormsi ja mandri vahelises meresidekaablis. Hetkel pole katkestuse põhjus teada, kuid kaabli omanik tegeleb selle parandamisega ning mõju lõppkasutajatele puudub.

20. märtsil laekus TTJA-le info, et katkenud on Vormsi ja mandri vaheline Eesti Lairiba Arenduse Sihtasutuse (ELASA) merekaabel. Tegemist ei ole rahvusvahelise sidekaabliga, vaid kaabel ühendab mandri-Eestit Vormsi ja Hiiumaaga.

Kaabli vahendusel sideteenuseid pakkuvate sideettevõtete kinnitusel katkestusel lõppkasutajate jaoks tuntavat mõju ei ole ning side Vormsi ja Hiiumaaga toimib teiste kaablite kaudu.

Hetkel pole katkestuse põhjus teada. Kaabli omanik tegeleb selle parandamisega ning selle käigus uuritakse ka, mis võis olla rikke põhjuseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sooviks
1 kuu tagasi

Infot, mida parajasti tehakse ja millal on lootust saada!

kiku
1 kuu tagasi

Saan aru,et uudiseid on siinkandis nii palju, et kõiki ei jõua lehte panna aga siiski sooviks aegajalt objektiivsust. Artiklis kirjeldatud mitte tuntav mõju on see, et suured firmad pakuvad oma klientidele vist netti edasi aga kohalikule väikefirmale aga ei anna midagi. Enamus Vormsi internetiühendusi on tehtud läbi ProDigi ja kõik nende kliendid istuvad siiamaani (tundub, et kuni kaabli parandamiseni kunagi) ilma internetita. Seega tunduks nagu monopoolsed firmad kasutaks head võimalust kohalik väikekonkurent turult eemale suruda. Viidata erakorralisele seisule ja lihtsalt oodata kuni kliendid kõik neile üle tulevad.

Arvutitöö
1 kuu tagasi

Mul on vaja töö tegemiseks arvutit ja interneti, no arvuti vahib keset töölauda otsa, aga neti pole. Kuidas ta siis häiri. Kodus saan telekatagi hakkama.

Prodigiklient
1 kuu tagasi

Just. Prodigi intenetiühendus puudub- väga selge häiring suurele osale saare interneti tarbijatest. Ja ometi pole teenusepakkuja isegi infot jaganud- väga kahetsusväärne käitumine ja seda eriti pidevate hinnatõusude valguses.

Arvutitöö
1 kuu tagasi
Reply to  Prodigiklient

Prodigi ei puutu asjasse

kiku
1 kuu tagasi

Lõppkasutaja jaoks tuntavat mõju ei ole… misasja? Netti lihtsalt pole ja eitea kah kuna tuleb. Interneti täielik puudumine ei müjuta siis lõpptarbijat.

Tarbija
1 kuu tagasi

Kuidas ei mõjuta lõpptarbijat?! Teine päev juba pole netti ja teleka pilti.
Tehtaks siis tasaarvelduski nende päevade eest millal teenust polnud võimalikkasutada.

uskmatu
1 kuu tagasi

Kõikides maailma pahategudes on ju ainult üks süüdlane,nüüd siis kurjam ka siia sisevetesse jõudnud !

Teine näide
1 kuu tagasi

Tuntav mõju oli eile olemas, interneti ühendus puudus keskuses ja oma külas.