Kaia Vask: sisserändekvoodi tõstmine ei vähenda tööjõupuudust

Kaia Vask, Eesti ametiühingute keskliidu esimees

Kaia Vask, Eesti ametiühingute keskliidu esimees

Eestis räägitakse välistööjõu kvoodi suurendamisest tööjõupuuduse leevendamiseks. Eesti ametiühingute keskliidu juhina mõistan tööandjate muret, kuna tööjõupuudus puudutab mitmeid valdkondi autojuhtidest insenerideni.

Töötajate esindajana näen aga laiemat pilti ja soovitan välistööjõu piirarvu tööandjatel läbi rääkida ametiühingutega, et tagada kolmandatest riikidest saabunud töötajatele õiglane kohtlemine ja võimalus integreeruda ühiskonda. Sest enamik neist jääb püsivalt Eestisse elama ja tegelik sisseränne ületab aastast kvooti tuhandetes.

Tööjõunappus on tõsine probleem. Eriti ametites, kuhu kohalikud pole valmis liikuma isegi töötuse mõjul. Nõustun minister Riina Sikkutiga, kes rõhutab vajadust suunata esmalt tööturule sealt eemal viibivad kohalikud inimesed, kuid toetan ka süsteemset lähenemist, mis arvestaks nii inimeste vajadustega kui ka riigi võimalustega.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
signe
2 kuud tagasi

loomulikult selliste kopikate eest ikka too isu pole ,ka mitte siia tulijatel.

loomulikult
2 kuud tagasi

kõigi nende sisserändajate teenindamiseks tuleb sisse tuua massiliselt uusi sisserändajaid