Kaia Vask: sisserände kvoodi tõstmine ei vähenda tööjõupuudust

Eesti ametiühingute keskliidu esimees Kaia Vask. Foto erakogu

Täna räägitakse Eestis välistööjõu kvoodi suurendamisest tööjõupuuduse leevendamiseks. Eesti Ametiühingute Keskliidu juhina mõistan tööandjate muret, kuna tööjõupuudus puudutab mitmeid valdkondi autojuhtidest insenerideni. Töötajate esindajana näen aga laiemat pilti ja soovitan välistööjõu piirarvu tööandjatel läbi rääkida ametiühingutega, et tagada kolmandatest riikidest saabunud töötajatele õiglane kohtlemine ja võimalus integreeruda ühiskonda. Sest enamus neist jääb püsivalt Eestisse elama ning tegelik sisseränne ületab aastast kvooti tuhandetes.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ärimees
2 kuud tagasi

Kui tooks kuskil 6 miljonit, siis oleks juba mitmeks nädalaks kasu küll.

Jaanus
2 kuud tagasi

Kõik kes neid välismaa “eksperte” palganud on, teavad, et neist pole mingit kasu.

kurkull
2 kuud tagasi

AHVriklased on nii nobedad töölised,et meie kahvanäud ei saa näolegi.Varsti oleme kõik töötud.

Vot siis
2 kuud tagasi

Ametühingus on ca 3-5% töötajaskonnast ehk marginaalsuse esindamine tervikpildis. Miks nendega peaks üldse läbi rääkima, suhteliselt olematu esindatuse vaates?

ikka
2 kuud tagasi

nende kõikide teenindamiseks ja ülalpidamiseks on vaja kõvasti lisa tööjõudu, supiköökide töölisi, töötukassa inimesi, migratsiooni ametnikke, keele õpetajaid, jne, jne