Orsolya Soosaar: majanduse aeglane taastumine ohustab töökohti

Eesti Panga ökonomist Orsolya Soosaar. Foto: Eesti Pank

Eesti Panga ökonomist Orsolya Soosaar. Foto Eesti Pank

Kuigi majanduslangus on kestnud juba poolteist aastat, on olukord Eesti tööturul olnud seni parem nii prognoositust kui ka varasemate majanduskriiside kogemusest. Töötleva tööstuse tegevusaladel ja ehitussektoris on töökohtade arv kahanenud küll juba mõnda aega, kuid tänu teenuste sektorile on hõive püsinud kokkuvõttes suur. Ehkki prognooside järgi peaks majandus peagi taastuma hakkama, ei tule taastumine kiire ning kui tööjõukulu jätkab hoogsat kasvu, tähendab see tõenäoliselt, et töö leidmine muutub keerulisemaks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rumalus kuubis
5 kuud tagasi

Majanduse aeglane taastumine? Kas EP on analüütikud kollektiivselt auru all utoopiatest unistades? Eesti majandus on juba aastaid languses, inflatsioonis EL esikoha pretendent, töötus suureneb, laenuintressid ettevõtetele ühed kõrgemad Euroopas ja rääkimata tulevatest võimsatest maksutõusudest. Taara avita!

Valli
5 kuud tagasi

Täiesti mõttetu mula.