Jaanus Ots: miks on vaja kortermajale varjumisplaani?

Jaanus Ots, Lääne päästekeskuse varjumiskohtade nõunik

Jaanus Ots, Lääne päästekeskuse varjumiskohtade nõunik

Üle poole Eesti elanikkonnast elab korterelamutes, mille kriisi-, aga eriti varjumiskindlus vajab parandamist. Seetõttu võiks igas kortermajas olla läbi mõeldud oma maja varjumiskindlus ja toimepidevus juhuks, kui tekib vajadus varjumiseks.

Elanikkonna varjumiskohad on kodanikukaitse kriitilise infrastruktuuri oluline osa ja viimase kahe aasta jooksul järjest aktuaalsem teema. Üks korralik varjumiskoht peab kodanikele kaitset pakkuma relvamõjude ja hoonete kokkuvarisemise ning kiirguse ja ka lahingugaaside eest. Lisaks sõjalisele ohule võib varjumine vajalikuks osutuda erakorraliste ilmastikuolude või ulatusliku õhusaaste korral.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tasku filosoof
5 kuud tagasi

Lääne päästekeskuse varjumiskohtade nõunik
Tundub peen amet 😁😁😁

plaani
5 kuud tagasi

on vaja selleks, et võtad selle paberi , teed tast maalrimütsi, paned pähe ja muutud nähtamatuks

kurkull
5 kuud tagasi

Vene ajal räägiti,et tsiviilkaitse varjendeid vajati selleks,et laibad oleksid peale pirakat ühes kohas koos mitte ei vedeleks tänaval laiali.

nõndaks
5 kuud tagasi

millist tüüpi korterelamu kelder on nii planeeritud, et vedelikkude või gaasi torud ei voolaks keldrisse tühjaks kui katki lähevad?

keldrid
5 kuud tagasi

upuvad rikkis kanalisatsiooni tõttu sita sisse, ei suudeta seal korda luua