Haapsalu Veevärk tõstab vee hinda

Veekatkestus. Foto: Malle-Liisa Raigla

Vee hind tõuseb. Foto: Malle-Liisa Raigla

Märtsist tõuseb Haapsalu Veevärgi vee ja kanalisatsiooni hind koos käibemaksuga 47 sendi võrra, 4,119 eurole kuupmeetri kohta.

Haapsalu Veevärgi juhi Kaido Eriku sõnul kasutab üks inimene keskmiselt kuus 2,5 kuupmeetrit vett, mis tähendab, et iga kuu peab ühe inimese kohta välja käima senisest veidi alla 1,2 euro rohkem.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
49 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Meelis
3 kuud tagasi

Ei tunne ja ei tea ühtegi Haapsalu veevärgi bossi. Aga selline mõte tekib küll, et ehk nad ei saa oma tööga toime, kui kogu aeg hinda tõstavad? Ehk oleks vaja nooremat ja targemat juhtkonda vanade seestunud kuttide asemele, kes ainult oma palgast huvituvad? Nooremad leiaksid ehk uuemaid – odavamaid- innovaatilisemaid lahendusi? Vanad rondid lihtsalt ei tea ja ei tahagi teada odavamaid lahendusi. Lihtsalt istuvad oma ametikoha peal ja tõstavad linnarahval vee hinda? Ehk on hoopis nii?

Rootsi Andi
3 kuud tagasi
Reply to  Meelis

Tahaks ilma rahata saada. Pole enam suur rahvaste sõpruse liidu aeg ju. Kapitalismis on igaüks enda eest, aga teie muudkui odavam ja odavam. Tõstke oma sissetulekut ka, nii see toimib. Saan muidugi aru, et nõuka ajast tulnud inimesed ei saa midagi aru kohe, kuidas rahad arved liiguvad, aga siiski, palun tulge sotsialismist juba oma mõtetega ära! Selline mõtteviis leiab pankroti kiiresti üles nagu seda see nsvliidus juhtus.

Andre.
3 kuud tagasi

Mille,Eest? Te ei suuda kvaliteetset vett pakkuda ja tihti haiseb joogiveena? Tõstame hindu aga ise ei suuda korralikku teenust pakkuda!? Äkki keegi teine väljaspool suudab paremat kui meie ülbikud siin

Oot mis
3 kuud tagasi
Reply to  Andre.

Kuskohas teil haiseb? Kus te elate, aadress? Minu kodus küll väga hea vee kvaliteet.

vesi
3 kuud tagasi

ise ju valmis maa sees haapsalus, ei toimu mingit töötlust, nagu tallinnas, kus vesi saadakse ülemiste järvest ja vajab puhastust, kulu ainult elektrile, kanaliga teine asi, aga samuti ei midagi erilist, osa süsteemist isevoolne, ca 8-9 ülepumplat elektri peal.

Juku
3 kuud tagasi
Reply to  vesi

Kui ei tea, siis küsi, aga ära aja lolli juttu.

Nii on
3 kuud tagasi
Reply to  Juku

temal on vesi maa sees, aga ise ei viitsi vaat klaasi sisse tuua, aga ikka vingub, et tuuakse kraanini välja, aga kallis on. Kummaline nähtus jah.

arvaja
3 kuud tagasi

Haapsalus on vesi kaks korda kallim võrreldes Tallinnaga. Ju juhtkond tahab jälle palkasid tõsta, muud põhjust ei tohiks olla, miks linnaisad ei astu vahele ja ei kaitse oma rahvast.

Nojah aga...
3 kuud tagasi
Reply to  arvaja

Tallinnas on rohkem kliente ka ju. Kordades rohkem.

Jaanus
3 kuud tagasi

Tuleb see veevärk ka muuta nii, er torud ühel firmal ja vesi teisel.Ning veemüüaid tuleb ka juurde kaasata.Siis valin kasvõi Põlvavee.
Aga maksta tuleks siis kindlasti topelt ja võibolla enamgi.

Nojah aga...
3 kuud tagasi
Reply to  Jaanus

Mis selle mõte siis on, kui peab veel rohkem maksma?

Kah Vee tarbija
3 kuud tagasi
Reply to  Jaanus

Mida sa siin nutad? Praegugi on võimalik osta teise firma vett. Eile just ostsin Rimi -_st Saaremaa vett soodushinnaga 75 5-liitrise pudeli eest.

ridala
3 kuud tagasi

vanarahva tarkus, – kes talvel vee hinda tõstab , see kevadel läheb

Ei teagi
3 kuud tagasi
Reply to  ridala

kuhu läheb?

ikka
3 kuud tagasi
Reply to  Ei teagi

looja karja

Pss
3 kuud tagasi
Reply to  ikka

Mis rumalus

Sass.S
3 kuud tagasi
Reply to  Ei teagi

Reisile soojale maale!

Tipatapa
3 kuud tagasi
Reply to  ridala

Haaosalu Veevärk ei lähe kuhugi. Kui läheks, poleks vett kellelgi.

eikao
3 kuud tagasi
Reply to  Tipatapa

need torud ja pumbajaamad kuhugi, kaovad ahned spekulandid, joogivee puhastusjaama pole tänini linnas välja ehitatud, et viia vesi nõutud standarditele. üks dziip seisab aastaid jõude tallinna mnt .alguses, peaks aga 24/t öös olema

to ei kao
3 kuud tagasi
Reply to  eikao

Jutu alusel olete vee eriala spetsialist. Millistele standarditele siis Haapsalu veevärgi vesi ei vasta? Millistel faktidel põhineb Teie väide, et ühtegi veepuhastusjaama pole välja ehitatud? Kuniks Te fakte ei esita on minu arvates tegu laimuga. Ja selle eest tuleb ka vastutada!

Just
3 kuud tagasi

Lõpuks ometi!

Maakas
3 kuud tagasi

Juba jälle!!!!

Nik
3 kuud tagasi

Just tõsteti ju aasta tagasi seoses “elektri kallimemisega”. Nüüd elekter odavnes ju?!

Just
3 kuud tagasi
Reply to  Nik

Aga Ukrainas käib sõda ju. Veefiltrid vist toodetakse seal, et hinda tõsteti. Ei ole kindel, aga sõja põhjendusega saab kõiki hindu tõsta.

Asso
3 kuud tagasi

2,5 kanti kulub kuus mõnele perele vett hoopiski.

Hellat
3 kuud tagasi
Reply to  Asso

Minul küll mitte