Tiina Tambaum: kas naabrit saab asendada T-särgiga?

Tiina Tambaum, Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži sotsiaalgerontoloogia lektor

Tiina Tambaum, Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži sotsiaalgerontoloogia lektor

Kui kodu on inimese kindlus, siis kindluse vallikraavi taga on alati ka küla, kust tulevad heade kavatsustega abilised ja abiküsijaid. Tänapäeva kindluse turvaring on kogukond.

Ükskõik, kas võtta ette tervise või turvalisuse arengukavad, vaimse või sotsiaalse heaolu eesmärgid – kõigis neis riiklikes dokumentides on planeeritud kogukonnameetmed ehk laiapõhjalised tugiteenused, mis aitavad ennetada probleeme ja pakuvad n-ö esmaabi. Neid kohalikke tugiteenuseid peavad osutama tavalised inimesed meie naabruskonnas. Kas küla- ja asumikogukonnad on selliseks vastutuseks valmis?

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
mula
4 kuud tagasi

ja ei midagi rohkemat, näiteks, – planeeritud kogukonnameetmed ehk laiapõhjalised tugiteenused, mis aitavad ennetada probleeme ja pakuvad n-ö esmaabi, maainimene ei tea enam ammu, kes on ta piirkonna inspektor, kes lükkab teid lahti, kas on kusagil külavanem ja milleks ning kes ta valis, ainukesena on näha omniva autot liikumas