HNRK patsiendid saavad jõulukingiks suhtlusroboti Temi

Lääne Elu

info@le.ee

President Alar Karis koos heategevusliku teatejooksuga soetatud suhtlusrobotiga Temi, mis uuel nädalal jõuab Haapsalu taastusravihaiglasse. Foto: Oleg Hartsenko
President Alar Karis koos heategevusliku teatejooksuga soetatud suhtlusrobotiga Temi, mis uuel nädalal jõuab Haapsalu taastusravihaiglasse. Foto: Oleg Hartsenko

Teisipäeval, 12. detsembril jagatakse Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses lastele kingitusi ning heategevusliku teatejooksu meeskond annab haiglale üle Eesti inimeste annetuse – suhtlusroboti Temi, mis edaspidi fuajees külalisi tervitab ja on valmis lastega suhtlema.

Robot saab jagada selgitusi, juhatada teed ning olla liikumisel kaaslaseks. Teda saab õpetada ära tundma nägusid ning seadistada ruumis iseseisvalt  liikuma, näiteks midagi tooma või viima.

HNRK personal loodab, et roboti kaasamine toob rõõmu ja elevust ning aitab rikastada patsientide päevi meie juures taastusravil viibides. Suhtlusroboti Temi aitab haiglale seadistada tehnoloogiaettevõte Hansab.

Roboti soetamiseks korraldati 22. septembril 13 500 osavõtjaga heategevuslik teatejooks, mis populariseerib osalejate hulgas liikumist ja tervislikke eluviise ning on kasvanud Eesti suurimaks koolinoorte spordiürituse. Lisaks mõeldakse nendele lastele, kes ei saa liikuda. Teatejooksuga toetatakse Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse tegevust liikumisvõime kaotanud laste heaks. Sel aastal koguti 4750 eurot, mis katab roboti soetamise kulud ning ülejäänud summa jäetakse fondi.

Haapsalu taastusravihaigla tegevust saab toetada aastaringselt helistades numbrile 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot) või tehes ülekande HNRK Toetusfond SA kontole SEB pangas EE451010220268957228 märksõnaga Teatejooks. Rohkem infot kodulehel www.hnrk.ee/toetusfond.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments