Viiralti tamm valiti aasta puuks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Viiralti tamm. Foto: Ain Näkk
Viiralti tamm. Foto: Ain Näkk

Eesti selle aasta puu on Viljandimaal kasvav Viiralti tamm, kes kogus Maalehe veebis toimunud rahvahääletusel 52% vastanute häältest, talle järgnes Palivere künnapuu 38% ja Pühajärve sõjatamm 10% häältesaagiga.

„Ajalooliselt on just tammed puude eurovõistlusel kõige enam ilma teinud, üks vinge eestimaine tammepuu Orissaare jalgpalliväljaku keskel pani 2015. aastal Heiki Hanso eestvedamisel selle võistluse lausa kinni,“ kommenteeris aasta puu valimist kureeriva loodushoiu fondi teemajuht Ain Näkk.

Viljandi vallas Vana-Võidu külas kasvav Viiralti tamm on nime saanud Eduard Viiralti 1943. aastal valminud kuivnõeltehnikas gravüüri „Viljandi maastik“ järgi. Viiralti tamm hakkab Eestit esindama Euroopa aasta puu võistlusel veebruaris 2024.

Eesti aasta puu konkursile kandideerisid ka Pühajärve mõisapargis kasvav sõjatamm ning Tallinna-Haapsalu maantee ääres kasvav Palivere künnapuu, mida austatakse juba pikka aega hiiepuuna.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments