Haapsalu hulkuvad loomad lähevad endiselt Vilklasse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu hulkuvad loomad viiakse endiselt Vilklasse. Foto: Urmas Lauri

Järgmisel viiel aastal tegeleb Haapsalu linnas hulkuvate loomade püüdmise ja varjupaigateenuse pakkumisega seda teenust ka seni osutanud Varjupaikade MTÜ. Leping Haapsalu linnavalitsuse ja Varjupaikade MTÜ vahel sõlmiti eelmisel nädalal.

Haapsalu linnavalitsuse korraldatud hankel hulkuvate loomade püüdmiseks ja varjupaigateenuse pakkumiseks aastani 2028 oligi ainult üks pakkuja – Varjupaikade MTÜ. Viie aasta peale kokku oli Varjupaikade MTÜ pakkumus 299 880 eurot, mis tähendab, et ühes kuus maksab teenus linnale ligi 5000 eurot.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kurb
6 kuud tagasi

Aga vat kui head toitu ei raatsi osta, siis tuleb kassikest veelgi varem ravima hakata ja siis läheb see veelgi kallimaks. Ma tean, et inimesed ei jaksagi oma lemmikloomi õigesti pidada, antakse väga suvalist toitu ja üldse loomapidamine on kuidagi kõrvaline tegevus nii möödaminnes. Aga tõde on see, et kui juba algusest peale ei ole võimalik looma (juba pojaeast saadik) korralikult pidada ja toita, avaldub see mingites tervisehädades. Ja omanik süüdistab siis veel looma halvas käitumises (haige kass pissib valesse kohta näiteks, väga sage nähtus) ja hullemal juhul viskab vihaga looma üldse tänavale. Ega igale inimesele ei olegi looma vaja,… Loe rohkem »

Rahvas valis ekre
6 kuud tagasi

Kuhu viia mittetöötavad rehvid!
Ammu on rehvivahetusaeg, aeg istuvad koos muude kommudega mugavalt riigikogus 🙁
Astuge juba tagasi, aferistid!

margus
6 kuud tagasi

Kes tegeleb hulkuvate metsloomadega, päris suur probleem oli, et hulkuvast loomast oma hoovis lahti saada. Tuli välja see mu enda probleem kuna loom minu hoovis.

Arusaad
6 kuud tagasi
Reply to  margus

Loll jutt. Isegi hulvuv inimene sinu hoovis tähendab kohest reageerimist politsei poolt, kui teada annad, nii et vähem jama… Võibolla küsisid valest kohast? Õigest kohast tuleb küsida ikka!

Kurb
6 kuud tagasi

Nõus, see summa ühe kuu peale peab olema palju suurem! Juba üksnes ühe kassi steriliseerimine läheb üle 100€ , see on küll ühekordne kulu, aga vahel on samal arstilkäigul vaja osta spetsiifilist ravitoitu, äkki on veel haigusi (ühel kassil), lisaks kassipojale kuluv stardipakett… Ühe kassi pidamine on tänaste hindade juures väga kulukaks muutunud, ammugi siis mitme. Kui tahta hästi kvaliteetset toitu pakkuda ja ravida, läheb raha üsna palju, ja ravida neid tuleb enamasti kõiki. Linnal oleks soliidne see kuu peale kuluv raha mitmekordistada, äkki kordub möödunudaastane energiahindade katastroof, mis kergitab veelgi talviseid kulusid. Jõudu varjupaigale ja loomadele kiiret kojujõudmist!

mida
6 kuud tagasi
Reply to  Kurb

peaks eakas pensionär selle peale kostma (Kui tahta hästi kvaliteetset toitu pakkuda ja ravida, läheb raha üsna palju,), jala krematooriumi minema,

IRW
6 kuud tagasi
Reply to  mida

Pensionär võib vabalt tööd teha, mitte teiste kulul lõbusalt elada ja viriseda.

näha
6 kuud tagasi
Reply to  IRW

et sul ravikuludeks raha ei jätku, penskar tegutsebki, toetades oma lapsi ja lapselapsi, kellelt seakari valitsus võttis lastetoetuse ära ja nuumab immigrante ja militariste

Arusaad
6 kuud tagasi
Reply to  IRW

See oli küll nüüd täiesti loll ja mööda kommentaar selle IRW poolt! Veidi mõelda ka enne võiks, kui kribama hakkab. Nõus?

Lugeja
6 kuud tagasi
Reply to  IRW

Kuule sina irw,see pensionär on nagu terve oma elu tööd teinud,et saaks oma inimväärsed pensiooniväärsed pesioni põlve pidada,kuid kahjuks meil toimub ainult virelemine,sellis valitsusega ja sinu sugustega jobudega pole see võimalik,küll saad ise ka üks kord tunda mis on pensionär olla,et sinul oleks siis küllaga puudust kõigest,ja lähedastel oleks savi sinust,karma on selle nimi,nii nagu teistele nii ka sinule
Jopski oled

Nimi kohustuslik
6 kuud tagasi

Väga tore! See Rakverre viimine oli ikka täiesti tobe uitmõte! Jõudu tegijatele!

IRW
6 kuud tagasi

See oli tobedus kuubis muu raiskamise kõrval.

Tarmo Ross
6 kuud tagasi

Soovin, et võimalikult kõik Haapsalu varjupaigas viibivad kassikesed ja kõik
teised kodu otsivad lemmikud leiaksid endile võimalikult peatselt hea kodu ja
hoolivad omanikud, soovin ka edu ja kordaminekuid Haapsalu varjupaiga toredatele
töötajatele, kes teevad tänuväärset tööd ja just tänu kelledele on mul minu tore
kassike Kaspar, kes varem oli Taeblas kodu otsinud ja nüüd elab õnnelikku elu minu
ja minu teise kiisuga. Edu teile kõigile, tublid olete!

Napak
6 kuud tagasi

Mõttetu raharaiskamisega linnavalitsuse uue majaga võrreldes on see summa tühiasi.