Piirsalus kõlas jahisarv

Andra Kirna

andra@le.ee

Läänemaa jahindusklubi ühine jaht tõi saagiks ühe sea ja ühe põdra. Foto: Andra Kirna

Läänemaa jahindusklubi ühine jaht tõi saagiks ühe sea ja ühe põdra. Foto: Andra Kirna

Läänemaa jahindusklubi alustas laupäeval hooaega ühise põdrajahiga Piirsalu lähistel.

Ühisjahi kuulutas sarvepuhumisega avatuks klubi juhatuse esimees Endrik Raun, kelle üks eesmärke on taaselustada ka vanu pidulikke tavasid.

Hooaja avajaht tõi Piirsallu kokku Läänemaal tegutsevad jahiseltsid, kes muidu toimetavad oma piirkondades. „Tuleme kokku, räägime natuke, puhume sarve ja läheme koos jahti,“ ütles Raun. „Lõunal sööme ühiselt suppi ja pärast on pidulik õhtusöök. Asja mõte on, et oleksime paremini tuttavad ja ajaksime rohkem ühte asja. Nii saame jahindust vaadata üle Läänemaa, mitte ainult ühe jahipiirkonna kaupa,“ lisas ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
hobitegevus
6 kuud tagasi

mis käib võõrastel maadel, meie küla haapsalu lähedal on loomadest tühjaks lastud , mõned aastad tagasi käis siin nagu sõda, iga pühapäev oli küla täis relvis jahimehi, kes valimatud kohalikel kinnistutel jahti pidasid. mingeid lepinguid maaomanikega sõlmitud ei ole, sest nad on suutnud lobida seadusesse punkti, et maaomanik peab ise esitama jahiseltsile keelu oma maadel seltsil jahti pidada, see avaldus ei jõua kunagi kuhugi ja küla puhastatakse loomadest nagu tegid seda eelmise sõja ajal läti kütipolgud inimestega. pilti , kui hommikul õue tulles nägid kitsepaari poegadega, või põtra aia taga, hakkab mälust kustuma. nendel loomadel pole enam kohta ega eluruumi… Loe rohkem »

Just
6 kuud tagasi
Reply to  hobitegevus

Nii kahjuks on, rahaahnus on jube asi.

väle põder
6 kuud tagasi
Reply to  Just

Tegemist pole rahaahnusega,pigem on see tapahimu.

NiiON
6 kuud tagasi
Reply to  väle põder

Ukris või kuskil sealkandis saaks eesrindel seda teie poolt mainitud himu oi kui palju rahuldatud, aga siin on tegemist turvalise himu rahuldamisega järelikult, sest vastu ju keegi ei hakka.

Täiesti
6 kuud tagasi
Reply to  hobitegevus

nõus Teiega, eelkirjutaja! Olen isegi jahiseltsiga võidelnud kuna jahitorn metsloomade laskmiseks pandi otse loomapidamishoone kõrvale ülesse. Sai kirjutatud ja vaieldud, sildid ülesse pandud. Normaalne ja loogiline oleks ikka et kes soovib teise maale mingi tegevusega (eriti nii ohtlikuga kui jahipidamine) tulla, küsib enne maaomanikult selleks luba.

Miks
6 kuud tagasi

küll on vaja tappa? Vanal hallil ajal peeti jahti et perel kõhtu täita. Praegu on kauplustes väga lai valik lihatooteid. Need on tehtud selleks otstarbeks kasvatatud loomadest. Ei oleks ju vaja metsloomi tappa! Kõige võikam on näha et ka mõned naised on “jahimehed”! Naine on loodud ikka elu andma, mitte võtma.

Uhh
6 kuud tagasi
Reply to  Miks

Tule mõistus koju, kuidas see liha ja lihatooted kauplusesse saavad. Sama segane jutt, et piim tuleb poest

Arusaad
6 kuud tagasi
Reply to  Uhh

Saan aru, et kõik ei ole terava arusaamaga, aga siiski proovige loetud tekstist aru saada! Kommenteerija just kirjutaski ju kuidas liha lettidele jõuab ja miks.

Kodanik
6 kuud tagasi
Reply to  Arusaad

Metsloomade tapmine ei ole ok, aga veiste, lammaste jne. on? 😂

Arusaad
6 kuud tagasi
Reply to  Kodanik

milliste lammaste? Jahisarv kõlas, ei mingeid lambaid, ei mingeid ok lambaid.

Kodanik
6 kuud tagasi
Reply to  Miks

Seal sees on jah kõvasti liha 😂 hinnad on väga kallid. Iga naine ise otsustab kas annab elu või mitte või mida selga paneb. Pole kellegi teise asi ütelda, mida naine võib või ei või teha.

Njah
6 kuud tagasi
Reply to  Kodanik

Ei olegi jah, aga imestada ikka võib, et niiviisi tapma tõttab. Kätt ette ei saa panna muidugi, see selge ju niigi. Samas väga naiselk tegevus ka ju pole.

Maakas
6 kuud tagasi

Tore, et seal Piirsalus mõni puu ikka veel püsti on jäetud kus jahil käia. Varsti saab seal ainult nende mõttetute tuulikute vahel jahti pidada.

Kas sa
6 kuud tagasi
Reply to  Maakas

Maakas omad elektri autod? Kui ei, siis ära looduse teemal sõna võtta.

Tohoh tillae
6 kuud tagasi
Reply to  Kas sa

Elektri auto on loodusesäästlik või? :))))). Tehke endale palun selgeks sellise masina tootmisprotsess ja hilisem romude jäätmekäitlus. Siis võib looduse teemal edasi kirjutada.