Juhtkiri: lotovõitja võib

Lääne Elu

info@le.ee

Lihulale lähenedes on tulijat mõisamäe kõrgel serval tervitanud vana paekivist Hollandi tüüpi veski ja kohe selle kõrval seisnud roosa moonakatemaja. Viimane oli, tõsi küll, nõukogude ajal kõvasti ümber ehitatud ja sellega oma algse ilme kaotanud. Viimased aastad oli ehitismälestisena muinsuskaitse all olev maja kasutuseta, selle aknad olid vineertahvlitega kinni löödud ja hoone nägi räämas välja.

Nüüd on moonakatemajast ainult mälestus ja selle kohale kerkinud üsna ilmetu, alles ehitusjärgus eramu. Vanast moonakatemajast on järel vaid kelder, aga seda ei näe keegi. Maja enda lasi eramut ehitav Lihula ettevõtja ja majatehase omanik Henri Bekmann ilma loata maha lammutada.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
maamees
7 kuud tagasi

Vähemalt nüüd inimesed teavad, et omanik on mölakas ja sots, nagu veebist näha.

juhtoinas
7 kuud tagasi

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

mis
7 kuud tagasi

on jupiterile lubatud, aga ahervaret pole mõtet hoida, kui kellelgi on nostalgia ahervaremete vastu, siis neid veneaegseid militaarrajatisi jätkud meil veel küll imetlemiseks

Ammu
7 kuud tagasi
Reply to  mis

Jah, kõiksugu ametid ja seadused ongi ainult nõrkadele ja vaestele. Kes on rikas, otsustab ise, mida teeb või tegemata jätab. Vaesed on lihtsalt kadedad. Igavad ka.