Juhtkiri: koolikius

Lääne Elu

info@le.ee

Lääneranna vallavanema Ingvar Saare kiri Metsküla kooli lastevanematele võiks pärineda mõnest allegoorilis-sümbolistlikust jutustusest, kus vallavanem S ärkab ühel hommikul kafkalikus maailmas.

Ilma, et ta midagi halba oleks teinud, avastab vallavanem S ühel täiesti tavalisel hommikul, et tema valda on tekkinud nähtamatu kool. Ja mis veel hullem: terve hulk lapsi on juba kuu aega selles nähtamatus koolis käinud. Muidugi tuleb tegutseda, sest niisugune olukord ei saa kesta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
METSKÜLA ALGKOOL
7 kuud tagasi

Ettevõte on kustutatud
Mõni ajakirjanik võiks enne kirjutamist selgeks endale teha kehtiva riigikorra ja kehtivad seadused . Vastavalt kehtivatele seaduatele on Metsküla kool suletud ja valla kohustus on vallas elavatele lastevanematele meelde tuletada hariduse kohustuslikkust. Ja ka hiljem asi üle anda õiguskaitse institutsioonidele

Mati Põdra
7 kuud tagasi

Kuulge, ajukääbik, kaua te kommentaarist kommentaari seda kustutamise juttu veel kavatsete jaurata?

Mis puutub sellesse hariduse kohustusse, siis Metsküla lapsed võiks tõesti aastakese kodus vedeleda, ilma et see nende taset mõjutama hakkaks. Aga nad mitte ainult et käivad koolis, vaid teevad seda ka üliheade tulemustega.

Ma ei ütle välja seda kohta, kuhu “õiguskaitse institutsioonid” teid oma “asja üleandmisega” saadavad. Aga see koht asub seal, mis pole enam ainsuses ega veel mitmuses.

Kod.
7 kuud tagasi

Vald järgib kehtivaid seadusi

Vooras
7 kuud tagasi

Kaugelt vaadates tundub valla tegelinskite poolne arulage arrogantne jonn, kulukas ka veel!

juhtoinas
7 kuud tagasi

tahetakse seadustada ka riigikius, mis sunnib trahvi ähvardusel riigikiusataval suu lukus hoidma ja kiusajale meelepärane olema, pole kaugel ka esimese öö öiguse uuesti kasutusele võtt

Mati Põdra
7 kuud tagasi
Reply to  juhtoinas

Antud juhul teemast mööda kommentaar. Riigi esindajad on käitunud koolidega, millele kohalik omavalitsus tahab vee peale tõmmata, täiesti riigimehelikult. Ei kiirusta, vaid ootab kohtulahendid ära.

Kod.
7 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

Hoopis üks minister rikub lausa 3 punktis PS i . Ja võiks teadmiseks võtta et kohtuprotsess ei peata kehtivat olukorda – Metsküla kool on ametlikult suletud ja registrist kustutatud

Endel Lepp
7 kuud tagasi
Reply to  juhtoinas

Ihunuhtlust juba juurutame Läänerannas, aga ei soovitud tulemusi ei ole see veel andnud. Lääne Elu kommentaariumi tsenseerimine samuti mitte : (