Juhtkiri: loomade küüditamine pole lahendus

Lääne Elu

info@le.ee

Hulkuvate loomade püüdmist, pidamist, omaniku kindlaks tegemist ja hulkuvate loomade hukkamist korraldab kohalik omavalitsusüksus oma haldusterritooriumil. Sellest tulenevalt peab loomade varjupaik olema omavalitsuse haldusstruktuuri osa samamoodi nagu kool, hooldekodu või perearstikeskus.

Kui Läänemaa omavalitsused seljad kokku paneksid ning kuulutaksid välja ühishanke, oleks tõenäoline, et siinseid ula peale pääsenud loomi ei hakataks sadade kilomeetrite kaugusele vedama. Mõnel pool on ühistööga juba algust tehtud. Sügisel valmivad koduloomade varjupaigad Pärnus ja Rakvere vallas. Kui Pärnut võib Läänemaa loomade jaoks pidada veel talutaval kaugusel olevaks, siis 200 kilomeetri taha Rakverre sõidutamine on sulaselge küüditamine.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kurb
9 kuud tagasi

Selle Rakverre loomakeste küüditamise ettepaneku tegija on saanud päikesepaiste või äikeselöögi. Täitsa süüdimatu peast ametnik, kes vihkab loomi! Mina sain oma looma sellest varjupaigast, liinibussiga veel sõitsin talle järgi, sest maja asub veidi linnast väljas. Neid loomade eest vabatahtlikult hoolitsejaid tuleb toetada ja igati aidata, sest see on väga tänuväärne ja emotsionaalselt kurnav töö. Teisalt näen ka oma elukohas palju vabalt liikuvaid koeri, kasse ja mitmedki neist tuleks varjupaika viia või normaalsema omaniku kätte anda – see töö ongi lõputu, millele varsti lisanduvad sügisesed “suvilaloomad”, keda linnavurle ei viitsi koju kaasa võtta. Kui oleks valida, kas likvideerida loomade varjupaik või… Loe rohkem »

Elanik
9 kuud tagasi

Kuulge Lääne Elu RMK tahab Haapsalu ümbruse metsad lagedaks võtta ja teie ei kõssagi?

Nimi (kohustuslik)
9 kuud tagasi

Just! Siin tuleb ikka loomade heaolule ka mõelda. Ega siis loomad pole süüdi kui omanik on hooletu või on mingi selline ootamatu asjaolu et loom ehmub ja minema putkab. Mis jutt see on et Läänemaal pole kedagi, kes võiks ja saaks asjaga tegeleda. Võtaks mõned tuhhikesed uuest plaanitavast linnavalitsuse kuuriehitusest ja teeks äkki loomade varjupaiga?

Hellat
9 kuud tagasi

Äkki teeks nii, et kommenteerija maksaks kõik ise omast taskust kinni?

Abcmas
9 kuud tagasi

Loomuli,et omanik maksab oma ära jooksnud koera kinni püüdmise kulud kinni.

Aga
9 kuud tagasi
Reply to  Abcmas

see teid ei huvita seltsimehed et kinnipüüdmisest niigi stressis looma veel 200 km autos kuhugi(antud juhul siis Rakverre) solgutatakse? Miks loomad inimeste pärast kannatama peavad?