Haapsalu valis Paralepa tervisepargi projekteerija

Andra Kirna

andra@le.ee

Paralepa mets. Foto: Arhiiv

Paralepa mets. Foto: Arhiiv

Haapsalu linn tahab Paralepa tervisepargi Jaama oja, Ungru oja, mere ja Ungru tee vahel muuta kohaks, kus inimesed saavad aasta läbi liikumisest rõõmu tunda ning kuhu pääseb nii lapsevankri kui ka ratastooliga. Tervisepargi arendamise eelprojekti koostab ViaVelo Inseneribüroo. Projekt peab valmima augustiks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
linn
10 kuud tagasi

tehke parem mõned väiksemad tervisepargid ja välijõusaalid linna….linnas pole midagi.

Von Unger
10 kuud tagasi

Kas tuleb ikka korralik munakividest asi nagu Karja tänav? Ärgu unustagu puid maha saagid,muidu na kehv jalutada.

Kurb
10 kuud tagasi
Reply to  Von Unger

Palun ärge andke neile ideid, lollid võtavadki tuld ja äkki panevadki munakivid keset metsa?!! Olen sellest leerist, kes tahab säilitada praeguse metsa ala sellisena nagu ta on aastakümneid olnud – hea mustikametsana! Loodusliku kohana koos lindude, loomade, putukate ja õrna taimestikuga. Palun ärge ametnikud tulge jälle midagi “korrastama” – see tähendab linnainimese maitse järgi metsa nudiks harvendamist, tõrva maha valamist, loomade elupaikade kadumist, linnulaulu kadumist. Las mets jääda metsaks, nii vähe kui seda juba praegu on! Ei mingit plastikgolfiga vastu pead virutamist – niigi olete Uuemõisa pargi ja linnuse vallikraavi ümbruse ära rikkunud selle plastikjunnide lennutamisega, nii et teised inimesed… Loe rohkem »

Velirand
10 kuud tagasi

„Haapsalus pole seni ka ühtki katkematuks ringiks seotud kergliiklusteed, kus oleks turvaline rulluiskudega, rattaga, rulaatoriga, ratastooliga või lapsevankriga liikuda,“ selgitas Paras. Paralepa metsa valgustatud 2,5 km terviseraja merepoolne liigniiske tee on vihmasematel aegadel läbimatu. Projekti lähteülesanne nõuab nende kitsaskohtade lahendamist. Kavas on rajada liikumisharrastuse alad ja pargitaristu.” – Kas nüüd hakkame metsa asfalteerima? terviseraja merepoolne liigniiske tee on vihmasematel aegadel läbimatu. – Jama! See on paaris kohas läbimatu varakevadel pärast lume sulamist, sest need kohad on madalamad. Kui need sobiva pinnasega ära täita ja kõrgemale tõsta, jääks vesi metsa. Mitmed madalamad kohad on sinna inimese tekitatud, sest on raskete autodega… Loe rohkem »

eitundu
10 kuud tagasi

paralepa näeks praegu välja nagu veneaegne lennuväli, mis oli traataiaga ümbritsetud, seal on kogu aeg saadud nii jalutada, suusatada, lastevankriga , jalgrattaga ja ka invaliidi käruga liikuda. asfalti pole sinna nüüd küll mõtet panna