Miilijooks kui perehommik

Risto Roomet (vasakul) utsitab väikest Kasparit. Foto: Heinrih Heintalu

Risto Roomet (vasakul) utsitab väikest Kasparit. Foto: Heinrih Heintalu

Laupäeval peeti 28. korda krossijooks Palivere miil (1609 meetrit). Absoluutarvestuses olid kiiremad Kaia Lepik ja Kevin Jõesoo.

Võistluspaigas valitses ehtne perehommiku meeleolu. Kõrgete mändide vahelt poetas päike oma kiiri ja mändide taga võis aimata Pikajalamäe kontuure. Peakorraldaja Väino Munskind ei saanud hetkekski hinge tõmmata, sest lisaks kõigele muule hoidis ta ka mikrofoni peos, et informeerida ja kommenteerida.

„Alustasime 1995. aastal. Siis oli 42 osavõtjat,” meenutas 67aastaseks saanud kunagine jooksumees. „Kõige rohkem osalejaid oli aastatuhande vahetusel, 174 osavõtjat.” Hiljem selgus, et tänavu oli 163 osalejat. Munskind on Põlvast pärit, aga sattus üle 40 aasta tagasi Läänemaale. Püstitas tollase Haapsalu rajooni rekordi 1500 meetri jooksus. Oli Palivere põhikoolis kehalise kasvatuse õpetaja ja hakkas ka jalgpalli edendama. Tema poeg, praegu 33aastane Rasmus pääses ka Eesti rannajalgpalli koondisesse. Vutimängu treenib Munskind veel praegugi. „Ise ei ole ma kordagi miilijooksus kaasa löönud. Organiseerimine võtab kogu aja ja energia,” märkis ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments