Haapsalus põles uksetehase katus, Virtsus visati põlev madrats aknast välja

Lääne Elu

info@le.ee

5. mail kell 11.48 teatati häirekeskusele, et Haapsalu linnas Uuemõisa alevikus Masti tänaval tuleb Haapsalu uksetehase katuse alt suitsu ja inimesi evakueeritakse. Kohale saabunud päästjad panid tulele kiiresti piiri, kustutustööde käigus avati osa välisseina.

Tulekahju kustutati lõplikult kella 12.19ks. Selgus, et üheruutmeetrine põleng oli alguse saanud katusetööde käigus, kuid tuli õnneks hoonesse ei levinud. Sündmuskohal toimetasid Haapsalu ja Risti päästemeeskonnad.

Kell 20.13 kutsuti päästjad Lääneranna valda Virtsu alevikku Kaarena tänavale, kus teataja sõnul oli naaber põleva madratsi aknast välja visanud. Kõmsi vabatahtlikud tegid kindlaks korteri, kust põlev madratsikate välja oli visatud, kuid ruumides tulekahju ei avastatud. Põlenud kate, mille keegi oli juba õue ära peitnud, kasteti veega üle.

6. mail kell 8.35 kutsuti päästjad Lääneranna valda Virtsu alevikku Puhtu teele, kus põles roog ning põleng ohustas lähedal asuvaid hooneid. Päästjad leidsid eest süttinud küüni, mille ümber põles ka roog ja kuivanud oksad. Päästjatel kulus pool päeva, et tulekahju lõplikult kustutada. Kohapeal abistas päästjaid ka kopplaadur, mis oksi ja kände laiali tõstis. Tulekahju likvideeriti lõplikult kella 15.55ks. Põles küün mõõtmetega 15×50 meetrit ning hoone ümber asunud oksahunnik ja roog. Tulekahju sai alguse roopõletamisest.

Kell 22.03 sõitsid päästjad uuesti süttinud roogu kustutama. Õnneks tuli kaugele levinud polnud ning üksikud tulepesad kustutati tunniga.

Kell 14.40 käisid päästjad Lääneranna vallas Kalli külas kiriku juures kustutamas kulupõlengut. Päästjad likvideerisid umbes 10-ruutmeetrise põlengu ning kastsid veega üle kogu 200-ruuduse põlenguala.

6. mai hommikul oli Haapsalus kahe hukkunuga põleng.

7. mail kell 1.31 kutsuti päästjad Lääne-Nigula valda Risti alevikku Raba tänavale kustutama järelevalveta jäetud lõket. Päästjad kustutasid pea 4-meetrise läbimõõduga tuleaseme umbes 2000 liitri veega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments