Galerii: Nõva sadam võõrustas esimest korda avatud kalasadamate päeva

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 51

Fotod Kaire Reiljan

Viiendat korda peetud avatud kalasadamate päev jõudis sel aastal esimest korda Nõvale, kus sadam on viimase paari aasta jooksul läbi teinud uuenduskuuri. Nõva oli ka see Läänemaa sadam, kus avatud kalasadamate päeva aitas korraldada kalanduse teabekeskus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mees maalt
1 aasta tagasi

Iiiigal juhul üüber proo üritus, äkki suudame üritust üleval hoida, värsket silku oleks võinud rohkem olla aga see ports mis saadaval oli, oli ka riskipisnieks, oleks ka tahtnud aga kes hiljaks jääb see lutsutab näppu. Üritusel võiks veel olla kergemat sorti vee ja kalastamisega seotud tegevusi ja ka tutvustavaid tegevusi. Üritusele hinne 5.

said
11 kuud tagasi
Reply to  mees maalt

kiitmise eest mõne tasuta silgu

Keegi kohalik
1 aasta tagasi

Oli tõesti väga äge üritus. Ilm oli hea ja rahvast palju. Suur tänu kõigile korraldajatele!

Raul
1 aasta tagasi

Käisin, nägin, sõin kala. Oli uhke pidu. Tänud tegijatele!

imeline
1 aasta tagasi
Reply to  Raul

ei käinud, ei näinud, ei söönud, ei täna kedagi, terviseamet soovitab süüa 1 räime nädalas kõige rohkem, et mitte saada elavhõbeda mürgitust ja püüda on lubatud vaid kuni 17 sm. räime, kes ei ole niipalju läänemeres sisalduvat mürkaineid täis, head isu.

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  imeline

Kust selline info pärineb? Selle põhjal- “Graafik: millistes Eesti kalades leidub kõige vähem elavhõbedat?” (kasuta otsingut kuna LE ei luba viiteid panna)- ei vasta see info tõele. Seal toodud järeldus- “Tulemuste põhjal võiks süüa elavhõbedanormi ületamata nädalas ka 4-5 kilo räimi”

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  Imelik

Leidsin ise -” Euroopa Toiduohutusameti sõnul tuleks vältida üle 22 cm pikkuste räimede tarbimist või süüa neid paar korda kuus.”
Tsiteerin meie teadlaste uurimistöö põhjal tehtud hinnangut-
“Uuring korraldati seoses plaaniga karmistada Euroopa Liidus kehtivaid elavhõbedasisalduse piirmäärasid. “Ma kardan, et meist minnakse mööda ja juhindutakse Lõuna-Euroopast, kus süüakse tuuni ja teisi ookeanikalu rohkem. Nende mõjul võidakse seda vähendada. Praktilises mõttes ei tähenda see meie jaoks tulemuste põhjal mitte midagi,” sõnas Simm.”

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  Imelik

7 aasta vanune uuring- “Eesti rannikumere reostuse hindamine kalade bioloogiliste kahjustuste kaudu” – kinnitas et rannikumere reostus omab lokaalset iseloomu, ehk maakeeli on kohalikku päritolu. Seega Tallinna “solgitoru” ja Ida -Viru keemiatööstuse heitvee lähistel ei maksa kalastada.

seda
1 aasta tagasi
Reply to  imeline

teemat karjuti/hoiatati raadios möödunud aastal pidevalt

ka
1 aasta tagasi
Reply to  seda

räime kuju on muutunud, esineb palju suure pea ja kitsa kerega kala saagis

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  ka

Ei ole, kevadräimele ongi iseloomulik, et esineb rohkem sellist kehakuju. Sügisräimel jälle vastupidi- pea madalam ja lühem ja kehakuju pigem käävjas (keskelt kõrgem, ette ja taha ahenev), mitte kiiljas nagu kevadräimel.

teele
1 aasta tagasi
Reply to  Imelik

imelik oled vä