RMK lammutab kaks vaatetorni

Kirimäe vaatetorni seisukorda hinnanud audit leidis küll puudusi, kui torni lammutamise peamine põhjus on maaomaniku vastuseis tornile. Foto: Malle-Liisa Raigla

Kirimäe vaatetorni seisukorda hinnanud audit leidis küll puudusi, kui torni lammutamise peamine põhjus on maaomaniku vastuseis tornile. Foto: Malle-Liisa Raigla

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) on otsustanud selle aasta jooksul lammutada kaks Silma looduskaitsealal olevat vaatetorni – Tahu ja Kirimäe.

„RMK soov ei ole olnud kindlasti midagi lammutada,” ütles RMK külastuskorraldusosakonna juhataja Marge Rammo. Tema sõnul on RMK eesmärk vaatetorne korrastada või ehitada uusi.

Praegu on RMK lehel välja toodud, et mõlemad vaatetornid on amortiseerunud ja kasutamiseks kõlbmatud. Rammo tunnistas, et lammutamise põhjus pole mitte amortisatsioon, vaid see, et maaomanikud ei soovi vaatetorne oma maale. „Mõlema torni puhul ongi kokkuvõte see, et tornialuse maa omanikud ei ole nõus sõlmima lepingut maakasutuseks RMK kasuks,” ütles Rammo.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jurist
1 aasta tagasi

See eraomanike ülbitsemine on igas mõttes üle piiri! Veekogud on kõikide omad, neid ei saa tarastada ega erastada!!

To Jurist
1 aasta tagasi
Reply to  Jurist

Osta siis üks ilus mereäärne koht kuhu me kõik saame trallama ja läbustama tulla. Võtame aga sealt järjest puid ja teeme lõket ka

siinkohal
1 aasta tagasi
Reply to  Jurist

Ei mõista hästi. Mis eraomand? Omavalitsus, riigi käepikendus, pani ju värava! Kellelgi minemist pole ka keelatud.

Kati Nõdra
1 aasta tagasi

Selles kambas tarvis suurpuhastus teha.

kurb
1 aasta tagasi

Kahju, et on selliseid haledaid tölle, kes lihtsalt lõhuvad.

Hellat
1 aasta tagasi
Reply to  kurb

Üks kommenteerib siin

vot ei mäleta
1 aasta tagasi
Reply to  Hellat

Nägid mind lõhkumas? Räägi siis. Tahaks ise ka teada.

En.
1 aasta tagasi

Eks lammutage! Aga paluks aeglaselt, kohe väga-väga aeglaselt. Sest tundub, et see variant maaomanikele isegi sobib võrreldes juriidiliselt siduva lepinguga, mis loob ohu millegiga tünga saada.

Muide, nõukaajal andis üürituba pakkuva mutikese juurde ametlik sissekirjutamine juuratudengile võimaluse kogu mutikese elamine endale saada. Selle kohta öeldakse: ükski heategu ei jää karistuseta. Inimloomus ja postsovetlik Eesti pole muutunud.

nojah
1 aasta tagasi
Reply to  En.

Eks ikka häda

oh õudust
1 aasta tagasi

kus me nüüd helgesse tulevikku hakkame vaatama

Online
1 aasta tagasi

Eks RMK peab ka peeglisse vaatama. Üks asi on see kui RMK torne kasutavad isikud reostavad maad või vandaalitsevad. Teine on see, kui riigiasutus(või selle alltöövõtja) metsades laamendab ja tellija seda lubab.

noo
1 aasta tagasi
Reply to  Online

Me peame peeglisse vaatama. Tahaks kangesti meelelahutust, hästi palju ja tasuta. Riigimets puhkamiseks, läbustamiseks ja lõbutsemiseks on ok, aga majandamiseks mitte?
Jumal tänatud, et meil on olemas RMK, ilmselt kõige pikemate traditsioonidega ja järjepidevusega riigiasutus Eestis. Seal töötavad eriharidusega inimesed, kes kasvatavad metsi, hooldavad puhkealasid ja hoiavad näppu järje peal kaitsealadel.
Laamendamine on see, mis meil rohepropakanda nime all toimub.
Peeglisse peab iga inimene ise vaatama, kuidas ta käitub ja mida tarbib. Otseselt ja ainult sellest sõltub ka keskkonna tervis.

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  noo

Inimene peab ennast ju looduse krooniks! irw