Laupäeval põles Ungru teel võsa

Lääne Elu

info@le.ee

15. aprillil kell 13.54 leidsid päästjad Lääne-Nigula vallast Perakülast lõkkepatrulli käigus järelevalveta jäetud lõkke, mis kustutati ühe tonni veega.

Kell 17.01 teatati häirekeskusele, et Haapsalu linnas Ungru teel põleb maha jäetud maja vanal naftabaasi kinnistul ja näha on palju tossu. Helistaja sõnul võis hoones olla ka inimesi.

Kontrollimise käigus selgus, et põles umbes 1,5 hektarit võsastunud maastikku, kus süttinud oli kulu, roog ja üksikud puud. Tulekahju kustutati kell 17.50ks ja sündmuskohal toimetasid Haapsalu, Lihula, Märjamaa, Risti kutselised ja Palivere vabatahtlikud päästjad. Lisaks tavatehnikale kasutati kustutustöödel maastikusõidukeid.

Kohale kutsutud politseipatrull reguleeris sündmuskohal liiklust ja teavitas territooriumi valdajat sündmusest, sest päästjad pidid territooriumi kontrollimiseks avama jõuga väravad. Päästjate sõnul oli lisaohuks sündmusel ka katteta kaevuaugud.

16. aprillil kell 19.17 sõitsid päästjad Haapsalu linna Kaevaniidu peakraavi ehk Randsalu oja juurde, kus põles umbes 30 ruutmeetrit kulu ja roostikku. Päästjate saabudes tegelesid põlengu kustutamisega juba inimesed, kes põlengu ka olid avastanud. Tulekahju likvideeriti kella 19.32ks.

Kell 13.22 sõitsid päästjad Lääneranna valda Esivere külla, kus lõkkest oli põlema läinud kulu. Päästjate kohale saabumise ajaks oli inimene põlengu suutnud oma jõududega peaaegu kustutada. Päästjad niisutasid umbes 200-ruutmeetrise põlenguala üle, milleks kulus viis tonni vett. Päästjad selgitasid, et lõkke ümbrus tuleb enne süttivast materjalist puhastada ning lõkke juures peavad olema esmased kustutusvahendid, näiteks ämber veega või tulekustuti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Mari
1 aasta tagasi

Naftabaas on ikka Kiltsi tee ääres.