Haapsalu tänas tublisid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu kultuurispetsialist Teele Jurtom ja Haapsalu linnapea Urmas Sukles andsid üle enam kui 40 tänukirja. Foto: Kaire Reiljan

Haapsalu linnavalitsus kutsus teisipäeva õhtul kultuurikeskusse linna tublimad kultuuri-, haridus-, spordi-, noorsoo- ja sotsiaalvaldkonna inimesed, et neid tehtu eest tänada. Samuti anti teisipäeval kultuurikeskuses üle Hans Alveri auhinnad.

Esimesena sai linnapea Urmas Sukleselt Haapsalu vapimärgi kätte korvpallielu edendaja Rudolf Lumiste, kes 24. veebruaril, kui linnavalitsus vapimärke linnuseõuel üle andis, seda vastu võtta ei saanud.

Parimad kuulutati välja 13 kategoorias, kõiki tiitlisaajaid premeeris linnavalitsus 200 euroga. Tänuõhtule olid kutsutud ka kõik tiitlite nominendid, kellele linnavalitsus andis tänukirja.

Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbus ütles, et tänavu esitati viies valdkonnas tunnustamiseks kandidaate sama palju või rohkemgi kui mullu. Esitatute seast valis linnavolikogu kultuurikomisjon parimad välja salajase hääletuse teel.

Kui varem tänas Haapsalu linnaellu panustanuid vabariigi aastapäeva paiku veebruaris, siis koroonaaeg nihutas ürituse soojemale ajale. Sel aastal oli preemiate üleandmiseks valitud Haapsalu kunagise linnapea Hans Alveri sünniaastapäev 11. aprill, et anda üle ka Alveri auhinnad.

Parbuse sõnul jätkub linnavalitsuses arutelu selle üle, mis oleks parim aeg tublide haapsallaste tänamiseks, ühtlasi käib töö tunnustamise põhimõtete reformimisega. Parbus ütles, et kui praegu premeeritakse viie kategooria tublimaid, siis on ka neid inimesi, organisatsioone ja sündmusi, mis neist ühegi kategooria alla ei mahu, kuid mis vääriksid esile tõstmist. „Püüame suve jooksul printsiibid paika saada ja septembris sellega volikokku minna,” ütles Parbus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Päästame ikkagi Eesti
1 aasta tagasi

Tubli tööd kahjuks Haapsalus ei näe 🙁
Kõik(!) tänavad on aukus, (mere)linnal puudub rand, töökohad vähenevad ja eelarve on pankroti äärel peal!
Mida linnavalitsus!!

Maha libavalitsus!
1 aasta tagasi

Miks keegi ei tegele kuritegevusega!
Mulle pandi elektri- ja soojaarvele jälle otsa!

Ei noh
1 aasta tagasi

Tore, ainult tsirkust ja trubaduure tänatakse, aga tõsise töö tegijaid?

Noo
1 aasta tagasi

Ei saa aru,mida see linnahooldus muneb,et vähemalt peatänav rämpsust puhtaks ei tehta??????

Elanik
1 aasta tagasi

Posti tänav,kui sajandi ehitus Haapsalus on tõesti kiiduväärt.

krõll
1 aasta tagasi

Posti tänava eest peab andma kaks kirja

Jurist
1 aasta tagasi
Reply to  krõll

Valged paberid peaks lv välja kirjutama sellise monstrumi eest!
Demokraatlikus riigis pannakse sellised aferistid vangi!