Janne Tomberg: eestlaste kehaline kirjaoskus on ohus

Lääne Elu

info@le.ee

Janne Tomberg, Liikumisaasta 2023 projektijuht, SA Liikumisharrastuse kompetentsikeskus

Janne Tomberg, Liikumisaasta 2023 projektijuht, SA Liikumisharrastuse kompetentsikeskus

Eesti lastest liiguvad iga päev piisavalt aktiivselt vähem kui pooled, nädalavahetustel vaid kolmandik. Eelteismeliste seas langeb liikumisaktiivsus eriti, istuva aja osakaal suureneb järsult. Nemad on meie homsed täiskasvanud!

Uuringud näitavad, et mida vähem laps liigub, seda passiivsema eluviisi ja nõrgema tervisega täiskasvanu temast sirgub. Laste väärtushinnangute ja liikumisharjumuste kujundamisel on kõige suurem roll vanematel. Vaadates peeglisse – last kasvatades ja tema tulevikku visioneerides keskendume sageli ta edukusele õpingutes ja tulevases töökarjääris, kuid kas pöörame sama palju tähelepanu sellele, et lapsel kujuneks võimekus ja valmisolek elada aktiivselt ja tervislikult?

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Külamees
1 aasta tagasi

Noh meil ju seda nutizombindust manustatakse söögi alla. peale ja kõrvale ka. Isegi kui jalutaama läheb selleasemel, et loodust vaadata näpib nutti. Kui sellele mingeid pidureid ei panda, seda on ju ajuuurijad ammu öelnud, et aju loomupäraselt otsib uudsust, st tahaks midagi õppida, ja igasugu mängude ja sots meediate edu seisneb sellel, et ta pakub muljet nagu oleks midagi õpitud, minimaalse vaevaga, nii inimene harjub elama selle muljega nagu ta areneks ja õpiks või oskaks midagi. Aga see on vaid virtuaalne illusioon. Seda tuleks lõpuks ometi märkama hakata, et see sõltuvus ei ole vähem ohtlik kui muud mida ometi keelata… Loe rohkem »

Vot...
1 aasta tagasi

…see naine on küll erakordselt ilus.

mine
1 aasta tagasi
Reply to  Vot...

silmaarstile

Kas
1 aasta tagasi

Imelik väljendusviis-KEHALINE KIRJAOSKUS. Kirjaoskus peaks tähendama ikka seda, mis on seotud tähtedega(kas lugemine,kirjutamine,arusaamine)

ei pea
1 aasta tagasi

muretsema, küll automaks ja tasuta ühistranspordi kadumine paneb rahva jala käima

Marisõrvar...
1 aasta tagasi
Reply to  ei pea

…lõpuks ometi tulevad hääletajad teedele tagasi. Mul oli viimasel ajal nii raske ohvreid leida.