Uuemõisas põles keldriboks (täiendatud 15.59)

Fotod: päästeamet

Esmaspäeva esimestel tundidel põles Uuemõisas keldriboks, põlengu tõttu evakueeriti majast 19 inimest.

Häirekeskus sai 27. märtsil kell 1.14 teate, et Haudejaama teel tuleb kolmekordse maja keldrist tossu. Päästjad leidsid eest põleva keldriboksi, mida asuti kustutama. Suits oli tunginud trepikojas umbes pooltesse korteritesse, päästjad kontrollisid üle kõik maja korterid ja palusid elanikel evakueeruda.

Haapsalu päästekomando juhi Andres Kaljura ütles, et 19 inimest ootasid õues, kuni päästjad trepikoda ventileerisid ja kortereid kontrollisid. Kogu kustutamise aja inimesed õues ootama ei pidanud.

Kella 1.50ks oli tulekahju lokaliseeritud ning päästjad jätkasid koridori ventileerimist. Kella 2.15ks oli tulekahju kustutatud ning jätkus keldri tuulutamine. Kogu päästesündmus kestis kokku kaks tundi.

Millest keldris tulekahju alguse võis saada, Kaljura veel öelda ei osanud. „Seal võib olla erinevaid põhjuseid, menetlus toimub,” ütles Kaljura.

Kutsutustöid raskendasid keldrisse ja keldrisse viivale trepile kuhjatud kola ja põlevmaterjal. Põlengut käisid kustutamas Haapsalu, Risti kutselised ja Palivere vabatahtlikud päästjad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments