Vormsi otsib koolijuhti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vormsi kooli direktor Age Hälvin. Foto Andra Kirna

Vormsi kooli direktor Age Hälvin. Foto Andra Kirna Toimetuse õiendus: Algselt kasutati artikli juures eksikult teise isiku fotot. Eksimus kõrvaldati 20.03.2023. Toimetus vabandab.

Vormsi vallavalitsus otsib konkursiga saare lasteaed-põhikoolile uut direktorit.

„Praegune direktor Age Hälvin teatas juba mõni aeg tagasi, et soovib direktoriameti maha panna. Nii otsimegi varakult uut inimest, kes võtaks koolijuhi töö enda kanda,” ütles vallavanem Maris Jõgeva.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
RRR
1 aasta tagasi

On vaja leida rahvatantsujuht- kes hakkab uues spordihoones tantsu juhendama.

Ikka
1 aasta tagasi
Reply to  RRR

30aastat on tantsitud seltsimajas rahvatantsu juba, alati on ära mahtunud. Tantsijad pole endale seda korvpalliplatsi küll palunud ehitada. Koolilapsi on nii vähe, et igasse nurka jätkub 2 last. Saali on vaja rikastele uus vormsilastele.

Kolla
1 aasta tagasi
Reply to  Ikka

Moodsad tantsijad koolis on pikapika samuga,vähemalt meetrisega, sellep ei mahu rahvamaja saali.

jens
1 aasta tagasi

On mõttekoht- vallavanem ja AV- enda nägu peeglisse!! Mis tuulutamine toimub? Omasid ei hoita, ei soovita saare külge kinnitada. Puhkajad oma rahapatakaga on tegijad?! Ellu jääb see, kes kohaneb. Hulk asjalikke töötajaid on lahkunud koolist, vallaasutustest, hoolekogus on nii tähtsad isikud, et nende lapsed ei peagi koolis õppima. Tõesti, suvised vaibid, hiiglasuur spordihall (naerukoht- üüritakse), kettagolf, võõrad rikkurid jahimehed. On see tõesti Vormsi tulevik?

sama
1 aasta tagasi
Reply to  jens

toimub haapsalus, ainult karja tänava kõrtsid on tähtsad ja ametnike mugavus, muu ei koti

kultuuri
1 aasta tagasi

arendamiseks on saarele vaja ka ühte korralikku kontsertsaali ja muusikakooli

jens
1 aasta tagasi
Reply to  kultuuri

Ja balletikooli , ratsakooli, spordikooli, eakatele sotsiaalmaja ja mõistlikku koduhooldust- ja tuleb rahvas robinaga! AV- tehke.

RRR
1 aasta tagasi
Reply to  jens

Muusikakooli saab avada praegune kultuurijuht, siiani on ta rohkem toolisoojendaja. Kuulnud, et sotstöötaja oskab mängida veidi torupilli, andku oskusi edasi- muusikakooli alged olemas. On vist veel inimesi saarel, kellel mitmesuguste pillide mängimise oskused. Õpilased mingil ajal esitasid erinevate pillidega mänge.

Nimi
1 aasta tagasi

….ja niimoodi saigi AV saare puhtaks torisevatest kohalikest ja palju, palju ruumi juurde suvitajatele, turistidele ja kohalikele, kellel saar südames. Just neile ongi tänane võim. Neile ehitatakse sporhall. Nendega mängitakse kevadel saarele tagasi kolides kettagolfi. Ja suvel peetakse nendega vaibi kui nad kõik kokku saavad ja võrlevad tehtud ja eputavad oma värviliste sabasulgedega. Ja kui nad veel surnud ei ole, siis elavad nad Vormsil (ja esmaspäevast reedeni mandril) õnnelikult oma elupäevade lõpuni. THE END!

Mia
1 aasta tagasi
Reply to  Nimi

Kas Vormsil on kohalikke ka?

ex-saarlane
1 aasta tagasi

Kuuekümnendatel suunati saarele arvukalt erinevate alade spetsialiste, õpetajaid, põllumehi, arste, loomaarste …. Nad töötasid seal mitu aastat. Miks praegu ei suudeta leida huvilisi?

Tõnn
1 aasta tagasi
Reply to  ex-saarlane

On küsimus jah- miks ei suuda vallavanem ja AV “tuua inimesi saarele”? Seal saavat mängida veidrat näitemängu, tantsida Vormsimoodi rahvatantsu, libistada hiiukannelt, vajatut rootsikeelt õppida- eripära väga palju.

Ikka
1 aasta tagasi

Vallavanem pool kiidetud tugev loodusainete õpetaja Hälvin pole suutnud ühtegi õpilast olümpiaadile viia aastate jooksul. Küll on seda aga suutnud praegune ÕPETAJA Elle Palmpuu ja väga edukalt. Aitäh Ellele

see
1 aasta tagasi

kool tuleb kinni panna, vald ei jõua seda vedada, ja üldse, igal saarel oma kool, ega me kommunismis ei ela, me oleme hoitud ja sellest piisab

Nimi.
1 aasta tagasi

Nimi ja pilt ei ühti. Miks esitate?

Uskumatu
1 aasta tagasi

Mitmes direktor juba lahkub?

RRR
1 aasta tagasi
Reply to  Uskumatu

Tänapäeva valitsusel ei ole ju vaja inimesi saare eluga siduda ja saart vähegi elus hoida. On hakatud õõnestama ja sulg sappa. Tegelikult õnnetu arusaamine.

Nimi
1 aasta tagasi

Et pildil on praegune direktor AH? Või on see uus direktor? Vormsil üldse kõik aastaringsed kohalikud soovivad ja lahkuvad ametist viimasel aastal. Mõttekoht?

Ikka vaja
1 aasta tagasi
Reply to  Nimi

Vormsi vallavalitsuse otsib korraga 4 töötajat praegu. Avatud Vormsi ja vallavanem peaksid peeglisse vaatama.

Nimi
1 aasta tagasi
Reply to  Ikka vaja

5 töötajat! Ja direktoreid ning vallavanemaid on vabariigi ajal otsitud korduvalt ja tihti. Suurem uudis ja töökuulutus on valla sekretäri oma 🙂

miks
1 aasta tagasi
Reply to  Ikka vaja

ei otsita neid näiteks sansibari saarelt kogenud tegijate hulgast, värsket verd oleks sinna vaja, muidu kõik ühe küla rahvas