Emakeele auks lehvivad teisipäeval Eesti lipud

Lääne Elu

info@le.ee

Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri
Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri

Teisipäeval, 14. märtsil on emakeelepäev ning sel puhul heiskavad Eesti lipu kõik riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Eesti lippu on oodatud heiskama ka kõik teised.

Lipud heisatakse päikesetõusul või hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul. Kui lippu ei langetata, tuleb see pimedal ajal valgustada.

Emakeelepäev algab lippude lehvides Kadriorus presidendi kantselei ees juba teist aastat korraldatava suure ettelugemisega. President Alar Karis alustab lugemist päikesetõusul kell 6.41 ning eestikeelseid tekste loetakse kuni päikeseloojanguni kell 18.21.

Traditsiooniliselt toimub kell 10.25 Vikerraadio e-etteütlus. Etteütlust saab kirjutada Vikerraadio kodulehel vikerraadio.err.ee.

Emakeelepäeva tähistamise juurde kuulub ka aasta keeleteo väljavalimine. Aasta keeleteokonkursil antakse välja peaauhind ja rahvaauhind. Esimese otsustavad taasiseseisvunud Eesti haridus- ja teadusministrid, teine selgitatakse välja avaliku hääletuse teel. Laureaadid tehakse teatavaks 14. märtsil kell 16 Tartus ministeeriumis.

Emakeelepäev on pühendatud eesti keelele ja selle püsimajäämisele ning seda tähistatakse luuletaja Kristjan Jaak Petersoni sünnipäeval. Tähtpäeva algataja oli kooliõpetaja ja keelemees Meinhard Laks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments