Vormsi jahiõigusele kuulutatakse uus konkurss

Andra Kirna

andra@le.ee

Vormsi jahiselts taotleb uuesti saarel jahiõigust, kuigi soovijaid on teisigi. Foto: Vormsi jahiselts

Vormsi jahiselts taotleb uuesti saarel jahiõigust, kuigi soovijaid on teisigi. Foto: Vormsi jahiselts

Vormsi jahiseltsi ebaõnnestunud katse pikendada mais lõppevat jahiõigust Vormsi jahipiirkonnas on viinud juba teise avatud konkursini.

Kord juba välja kuulutatud konkursi oli keskkonnaamet sunnitud ebatäpse sõnastuse pärast teates tühistama. „Senine jahiõigus kehtib ikkagi 31. maini,“ rõhutas Hiiu-, Lääne-, Saare- ja Pärnumaa jahinduse spetsialist Ivar Marlen. „Tühistatud konkursi teatest võis aru saada, et jahiõigus on juba lõppenud,“ lisas ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jurist
1 aasta tagasi

Seaduses kirjas, et 9 märts lõppes konkurss.

Tõnn
1 aasta tagasi

Vormsi jahiseltsil peabki olema eelis ja kohustus saarel jahtida. Tunnevad ja teavad ikkagi olusid ja kohti, hoonete paiknemist, ka karjamaid. Milleks võõraid saarele laiama, kes ei tunne paiku. Nädalavahetusel hakkab siis olema ilmatu läbu, enne ja pärast jahti. Maaomanikul on küll õigus jahti oma maal keelata- milleks? Kas välis-saarejahimeestel siis lubatakse? Kogu aeg ei paugutata, ikka jahihooajal. Kas hobused lausa metsas ja avapõllul jooksevad? Tall on enamjaolt ikka majade lähedal, seal jahti ei peeta. Arvan teadvat?!

***
1 aasta tagasi

Vormsi jahiselts taotleb uuesti saarel jahiõigust, kuigi soovijaid on teisigi,,, jääb arusaamatuks miks peaks saama keegi teine seal jahti pidada , normaalne oleks , et kohalikud saavad oma lähiümbruses jahti pidada eelkõige

Just
1 aasta tagasi
Reply to  ***

noo eks siis teised tahavad ka jahikillerturistide käest raha kätte saada. Suur äri siia soomest tölle tuua ja lubada neil siin laamendada, pärast sauna ja viina ja adjöö, tulge jälle sügisel.

seda
1 aasta tagasi

jahiõigust ehk lubatavust saarel küttida peaks otsustama saare elanikest kinnistute omanikud ise , mitte aga mingid võõrad ametnikud tulevad sinna karu nahka jagama , kellel pole saarega mingit pistmist, see omavoli peab lõppema, keelake oma kinnistutel jahipidamine ja see hobitapmine lõppeb seal ära. praegune jahiseadus on lobistide poolt tehtud selline, et kohalikul pole mingit õigust oma maadel jahti keelata kui sellest pole ametlikult teatatud, ka küttimise piire elamute lähedal on vähendatud, nii et need relvastatud hordid võivad rahulikult sinu elamu läheduses oma hasarti rahuldada hoiatamata ja informeerimata

Nimi vabatahtlik
1 aasta tagasi
Reply to  seda

See on jabur jah et nii lähedal elamutele ja loomapidamishoonetele jahti pidada võib. Oli vist 120m. Hirm oli hobuste ja iseenda elu pärast karjamaal talli juures. Lasti vaatamata sellele et oma maal jahipidamine keelatud sai. Kurb et niimoodi arutult metsloomi tapetakse!

Hmm
1 aasta tagasi

Miks peab koguaeg püssidega paugutama? Ukrainlasi võib see ka ehmatada ju.