Galerii: Haapsalu tähistas vabariigi aastapäeva valgusmänguga

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 35

Malle-Liisa Raigla fotod

Vabariigi aastapäeva õhtul nägi neljal täistunnil Haapsalu lossipargis Argo Valdmaa kümneminutilist valgusetendust „Imagine”, mille keskmes on John Lennoni samanimeline laul.

Lisaks valgusmängule oli etendusse kaasatud Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi koor. “Valdmaale meeldib teha etendusi, kus lisaks valgusmängule on ka inimesed,” ütles Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbus.

Publik seisis lossihoovi keskel, valgusetendus toimus publiku ümber ja peade kohal.

Etenduse jaoks platsi ehitus kestis kolm päeva.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
33 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uuemõisast
1 aasta tagasi

Valgusetendus oli vägev.

...
1 aasta tagasi

Kas siis selle maa keel… (Kristjan Jaak Peterson).
Kes meil keelab riigi sünnipäeval laulda eesti keeles?

Ei teagi
1 aasta tagasi
Reply to  ...

EU? Eesti sotsid? Eesti200? Reformierak? Rahvuslus on ju halb.

Milleks
1 aasta tagasi

need möttetud showd?…

Mis jutt
1 aasta tagasi
Reply to  Milleks

Vabariigi sünnipäeva tähistamine oli. See annab inimestele usku ja korraks ehk peatab aja, annab aega järele mõelda, kes me oleme ja kas me oleme. Ühesõnaga aitab peas selgust hetkekski luua. Mis selle vastu saab küll olla? EI meeldi Eesti Vabariik? Tean, et pole väga vabad, aga vabamad ikka, kui nõuka okupatsiooni ajal.

Lugeja
1 aasta tagasi
Reply to  Mis jutt

Rohkem meeldiks kui oleks ka Eesti muusika kõlanud. Nagu meil polekski asjatundjaid. Mingi Lennon Vabariigi aastapäeva üritusel.

Vatt???
1 aasta tagasi
Reply to  Lugeja

Isamaa ilu hoieldes või? Seda laulis Iff ju mujal, kõike ei saa Haapsalu tellida, olge mõistlik! Hea, et Lennoni saime isegi!

Andres
1 aasta tagasi
Reply to  Lugeja

Rumal pasteldes eestlane!

Põrsauss
1 aasta tagasi

Miks igal tähtpäeval see valgusshow on? Esimene kord oli ok, nüüd pole viitsinud vaatamagi minna.. Tundub sarnane eelarve jagamine nagu ühepäevaste jääteede ehitamine…

Lastega...
1 aasta tagasi
Reply to  Põrsauss

Kui varem oli aastakümneid järjest tulevärk, siis viitsisid vaadata? Selline hale, mõttetu raketisadu. Õnneks kohustusi pole ju kodanikel. Käisin, nägin, meeldis seekordne.

Midagi pole huvitavat
1 aasta tagasi
Reply to  Lastega...

Ilutulestik on ju äge. Minujaoks on see küll saanud nagu tähtsate tähtpäevadega tähistamise osaks, aga muidugi mingid koera või maeitea ukrainlaste väljamõelnud kaitsjad hakanud nutma palju, siis nüüd ongi mingi mage valgusemäng mida korra ju võis vaadata, et uus asi, aga tegelikult nooh pole paha, aga pole ju see…sellele vastu ei vaidle.Mõelge, kui loll ettekääne oli, et ärme ilutulestikku tee, see võib ehmatada ukrainlasi :)))) annab ikka lollimaks minna veel? Kohutav. Minuateada tulistasid ukrainlased hea meelega aastavahetusel rakette. Mis krdi ajudes mõnel toimub ikka. Ehmatab? :)))))

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi

Räägib inimene, kes ei tea sõjast ööd ega mütsi! Sa proovi hakatuseks kolm ööpäeva üleval olla, kloun!

Midagi pole huvitavat
1 aasta tagasi

Mis kloun, mis üleval? Sa inimene ei tea ise mitte midagi. Kirjutasin, et ukrainast tulnutel ei olnud ilutulestiku vastu mitte midagi aastavahetusel. Kärtsu ja mürtsu peab ikka saama, ega elu seisma ei jää ju. Klouniks siin sõimama, kes sa oled selline tarkpea ah? Kolm ööpäeva:)))), neli ei või olla ve?

kas
1 aasta tagasi

selline valgus- ja mürasaaste jääbki haapsallasi saatma tähtpäevadel ja milles on selles sõnum rahvale

Arusaad
1 aasta tagasi
Reply to  kas

Pole sellist saastet. See on linn. Maal on vaikne. Inimesed kolivad millegipärast maalt linna ja siis hakkavad kurtma väljamõeldud murede üle. Fantastika.

Ära siis
1 aasta tagasi
Reply to  kas

Porin ja torin saastab ülejäänute mõtteid.

Toits
1 aasta tagasi
Reply to  Ära siis

Martin , kas oled oled jällejooma hakanud või , ah ,

Imelik
1 aasta tagasi

Igati tervitatav on selline tähistamine- midagi kogu rahvale. See pingviinide paraad ja ordenite kõlistamine, meenutab mulle millegipärast mingit nõukaaegset lastelavastust, kus “kivivalvur Robka tahtis saada uhket medalit rinda, et siis pinsile minna”. Pealegi ei arva ilmselt tänapäeval enam keegi, et president on jumalast seatud ja tema tähelepanu on “jumalik puudutus”- seega milleks selline tsirkus?

Misasi
1 aasta tagasi
Reply to  Imelik

Ei tea kellest siis veel, kui mitte jumalast seatud!? Kurg tõi noka vahel presidedni sünni või? Seda ma küll ei usu.

Vähemalt
1 aasta tagasi

täna, oleks võinud vahelduseks ka mida isamaalist ja eesti keeles olla. Pole midagi Lennoni vastu, aga kas meil siis tõesti omal ilusaid ja emakeelseid laule pole, mis tänasesse päeva sobiksid? Tehniline pool oli uhke, aga sisus pettusin.

Misasi
1 aasta tagasi
Reply to  Vähemalt

Hommikul lauldi pika hermanni juures juba ju mu isamaa mu õnn ja rõõm. Kaua sa leierdad seda päev läbi või?

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  Misasi

Kas teie olete ka konservatiivi diagnoosiga?

Misasi
1 aasta tagasi

Aga kas teie olete rumala?

Andres
1 aasta tagasi
Reply to  Vähemalt

Lennoni “Imagine” on klassika! Siin on kuugli otsetõlge, loe ja mõtle ja tunne piinlikkust! Kujutage ette, et taevast pole olemas See on lihtne kui sa proovid Meie all pole põrgut Meie kohal ainult taevas Kujutle kõiki neid inimesi Tänaseks elamine Ah Kujutage ette, et riike pole olemas Seda pole raske teha Pole millegi pärast tappa ega surra Ja ka mitte religiooni Kujutle kõiki neid inimesi Ela rahus elu Sina Võite öelda, et olen unistaja Aga ma ei ole ainus Loodan, et kunagi liitute meiega Ja maailm saab olema üks Kujutage ette, et teil pole vara Ma ei tea, kas saate… Loe rohkem »

Pettunud
1 aasta tagasi
Reply to  Andres

Jah, ja just selle laulu sõnum assotseerub mulle suure lähtestamisega (The Great Reset), mille käigus, kui kasutada Klaus Schwabi sõnu, sa ei oma midagi ja sa oled õnnelik (“you will own nothing and you will be happy”). Alles mõnikümmend aastat tagasi me saime vabaks “õitsvast kommunismist”, nüüd plaanitakse uut ülemaailmset kommunismi, mida nimetatakse suureks lähtestamiseks. Euroopa Liidu Uueneva Euroopa fraktsioon, kuhu kuuluvad ka Reformierakobd ja Keskerakond, on mõni aasta tagasi välja andnud manifesti, mille nimeks “Rahvuslusejärgse Euroopa moodustamise manifest”. Ka selles rõhutatakse, et rahvusriigid takistavad föderaalse EL loomist. Manifest on täies mahus ja eesti keelsena leitav ametlikul digar.ee saidilt. Ja… Loe rohkem »

Nimi vabatahtlik
1 aasta tagasi
Reply to  Pettunud

Jube, mis toimub! Eestluse täielik väljasuretamine!

Andres
1 aasta tagasi
Reply to  Pettunud

Inimene, õpi loetust aru saama! Palun, hari ennast ja ära ole nn “rumal konservatiiv”!

Sõbralik
1 aasta tagasi
Reply to  Andres

Sama soovitus sulle, Andres – hari ennast, kasuta oma loogilist mõtlemist ja analüüsivõimet, näe suuremat pilti. Ära ole “kasulik idioot”.

Et ole
1 aasta tagasi
Reply to  Andres

“tark orav/sots”? 😀

See
1 aasta tagasi
Reply to  Et ole

oli Andresele mõeldud.

Ehh jopp
1 aasta tagasi
Reply to  Andres

Andres õpi irooniast aru saama! Loll nagu lauajalg ja püha mooses peast.

En.
1 aasta tagasi
Reply to  Andres

Kui Andresel oleks mingeidki teadmisi inimajaloost, taipaks ta, et lähtestamine tähendab varade ümberjaotamist. Riikide ja vara ‘puudumine’ võrdub sellega, et Maakera Keskpunkris õgib Maa Peasekretär Kim Il Sun või Van Den Seller kahe suupoolega searasva, kogub personaalgaraaži 200 luksautot, lendab personaallennukiga olengult olengule ja omab 200 ‘vihmavarjuhoidjat’. Lihtrahvas näksigu muru ja putukaid ning kogugu vea- ja boonuspunkte. Tõde = vihakõne. Kõigi nende viljade õied on juba õhus. Teoreetiliselt oleks “Imagine” küll teostatav aga ei meenu, et Lennon jutlustanuks kristlust. Mittepühakuid ei tohi igatahes tüüri juurde lasta. Ja alla Kuningriigi ei vea välja. Kuningaks olgu pühakute pühak, kes kogenud kõiki ausaks… Loe rohkem »

Sisutu
1 aasta tagasi
Reply to  Andres

tekst.