Heino Tamm: tõehetk on kohe käes ja jälle tuleb valik teha

Lääne Elu

info@le.ee

Heino Tamm. Foto: erakogu

Heino Tamm. Foto: erakogu

Riigikogu valimised lähenevad valguse kiirusel, kõik valimistralli lülitunud erakonnad on oma kampaaniad täie hooga käima lükanud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
24 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nii on,
1 aasta tagasi

et tõde on tänapäeval defitsiit! Igal oma tõde ja rahakoti paksuse järgi ka tõde.

Eks
1 aasta tagasi

Varsti näeme kas oleme lollid riigikogu nägu, või mõtleme on tuleviku peale. Oluline on turvalisus ja oma riik, mida lubab vaid üks erakond. Ärge lahmige vaid tehke õige ja turvaline valik, et me kõik oleks kindlates kätes!

Gruz200
1 aasta tagasi

Mina valin ekre, valin vabaduse olla vaba euroopa rõvedustest ja pagulastest ning olla ustav ühele juhile, õpetajale. Tulevad ajad kus saame jälle Baikali ääres ja Šotsis puhata ilma viisata. Valin rahu.

seikspiir
1 aasta tagasi
Reply to  Gruz200

Hitler pakkus läbirääkimistel Churchillile ka valikut sõja või alanduse vahel. Soovides iga hinna eest vältida sõda valis britt alanduse. Sai aga nii alanduse kui ka sõja.

Irwer
1 aasta tagasi
Reply to  Gruz200

PÄÄSTAME EESTI ekre käest !

muidugi
1 aasta tagasi

heinod tulevad enne valimisi meid ka õpetama, nagu vene aja,l kui ise komsomolkuste sekretär oli

Kodanik
1 aasta tagasi

Ei tule. Keegi ei käse mind. Kui tahan jätan valiku tegemata. Ei muutu sellest midagi paremaks ega halvemaks.

Külamees
1 aasta tagasi

Ajupesu on tõesti igale maitsele. Kes kuulutab kellegi venesõbralikuks, valijagruppide kinni ära ostmise katsetest pole mõtet rääkidagi – see on massiline. See mida Venemaa praegu teeb on piisavalt kole, et meil tõesti venesõbralikke erakondi oleks. Ja helikopterilt nänni jagamise asemel peame praegu pigem end kokku võtma, et uutele väljakutsetel vastu saada. Nii et, ärge osutuge lolliks hääleks. Võimalus, et meil mingi konsensuslik poliitika lähiajal kujuneb on üpris väike. Ilmselt oleks distsiplineeriv, kui valitsust ei saaks moodustada piisava enamusega keegi. Vähemusvalitsusena tegutsedes, ei saaks valitsus istuda teerulli rooli ja rullida mönuga – nagu meil praegu tavaks. Kuidas tulemus selliseks tuunida –… Loe rohkem »

En.
1 aasta tagasi
Reply to  Külamees

To Külamees: Äkki mainiksite midagigi, ms halba juhtuks EKRE ülekaaluka võidu korral? Seda, mis juhtub Refi ainuvõimu korral me juba teame. Muide, Eesti olla Kaja Kallase väitel inimvabadustelt maailmas kolmas riik Šveitsi ja Uus-Meremaa järel. Uued Uudised kirjutavad selle kohta järgmist: “Küllap peab Kallas silmas Cato inimvabaduse indeksit. Selle 2022. aasta väljaandes on Eesti tõesti Šveitsi ja Uus-Meremaa järel kolmandal kohal maailmas. /…/ Põhiline iva seisneb aga selles, et see tabel kajastab 2020. aasta seisu – see tähendab seisu, mil valitsuses oli EKRE! Isegi, kui oletada, et tal on mingid uued andmed, siis kolmas koht oli Eestil selle allika väitel… Loe rohkem »

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  En.

Pole mõtet oma pooltõdesid korrata, meil on enamus kirjaoskajad ja internet on ka avatud!

En.
1 aasta tagasi

To Nimi vabatahtlik:
Nimeta mu kommentaarist mõni pooltõde!
Oleks huvitav välja uurida, kustmaalt tõest pooltõde saab.

Gori
1 aasta tagasi
Reply to  En.

Oh seda õudust, kui EKRE saaks veel ülekaaluka võidu. Tahaks loota, et seda ei juhtu isegi kõige paremates unenägudes, sest meil on veel mõtlevaid inimesi. Ma ei taha hakata lahkama kõiki EKRE valimislubadusi, mida nad lubasid, aga unustasid kohe, kui valitsusse said. Meenutaks vaid 2019. aasta põhilubadust – käibemaksu alandamine 15%-le. Mis takistas rahandusministril seda lubadust täita? Või hoopiski viisid rahandusministeeriumi näitsikud Martinile läbi liitmis-lahutamis algkursuse ja siis sai ta aru, et koolis oleks pidanud ikka matemaatika algkursuse endale selgeks tegema. Nii see käibemaksu alandamine sinnapaika ka jäi.

Mats
1 aasta tagasi

Hea oleks kui inimesed seda venesõbralikku erakonda ei valiks. EKRE tulekuga oleks Eestiga varsti kööga. Nende eelmine lühikatsetus juba näitas seda.

Mats
1 aasta tagasi
Reply to  Mats

on mats ja kardetavasti jääbki matsiks müts alandlikult käes…

Noor
1 aasta tagasi

Homoabielude küsimus praeguses olukorras on küll viimane,mida lahata.

lahata
1 aasta tagasi
Reply to  Noor

pole siin midagi, läheb koos pesuveega solgiämbri

loll
1 aasta tagasi

kes neid lubadusi usub, kõik unustatakse kui hakatakse koalisatsiooni kokku klopsima, et omad joped püünele pääseksid

Valija
1 aasta tagasi

Inimesed, palun süvenege erinevate parteide valimisprogrammidesse enne kui otsustate! Ärge tehke valikut vaid selle emotsiooni pealt kes kandidaatidest teile inimesena meeldib. Siin on suur vahe! Mõelge, kas tahate homoabielusid või metsade jätkuvat laastamist. Pealiskaudsel vaatlemisel on kõikide erakondade lubadused ja välja hõiskamised ilusad. Palun süvenege enne asjadesse kui valite!

Leelotavad kõik
1 aasta tagasi
Reply to  Valija

Oh, kes viitsiks programme lugeda? Üdini usutavat polegi. Pigem välistada üks või paar erakonda ja siis valida ülejäänu seast. Utoopiat pole kindlasti vaja uskuda.

Lugeja
1 aasta tagasi

Täiesti mõttetu on kuulata lubadusi. Vaadata tuleb varasemaid tegusid. Ma võin ka lubada kuu ja tähed taevast alla tuua.

En.
1 aasta tagasi

To Leelotavad kõik: Programmide lugemisest enne valimisi on vähe abi, kui eelnevalt pole jälgitud terviklikke poliitsündmusi. Toon konkreetse näite. Selle, miks Mart Helme Eestile NATO §5 kõrval (mitte ASEMELE!) plaan B-d nõudis reetis Kaja Kallas aastapäevad hiljem, lobisedes välja kava, mille kohaselt NATO kohustus Eesti vabastama alles 180 päeva jooksul pärast okupatsiooni algust. Taoline hilinev ‘vabastamine’ hävitanuks Eestis viimse, mille Vene okupandid terveks jätnuks. Isegi võhiklik Kaja K. sai sellest aru. Plaan B pidi Helme väitel kindlasti sisaldama tõhusat õhutõrjet ja tsiviilkaitset. Loetagu kasvõi 2. Maailmasõja ajalugu. Õhurünnakud otsustasid juba toona kõik. Saan veel aru, et ründetehnikat vantide Peterburini ajamiseks… Loe rohkem »

Raul
1 aasta tagasi
Reply to  Valija

Mis krdi homoabielud…Kas millestki tõesti rääkida ei ole. EKRE müüb meid Venemaale maha. Ja kui tahate metsa kaitsta, siis vaadake kes mida praegu teeb ja tehke ise oma järeldused.

K.s
1 aasta tagasi
Reply to  Raul

Küll aga ootame aega mil Eestit saavad valitsema Laanetid, Tibarid , Kaldad ja ülejäänud nomenklatuur hallidest aegadest…

Endine leitnant
1 aasta tagasi
Reply to  Raul

kaka on meid seadnud putkale sihtmärgiks ja relvad annetanud kõik ukrainale 🙁
Nägime su pettuse läbi, vasja!