Päästeameti teenetemärgi pälvis neli läänlast

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Urmas Kolga (vasakul) ja Alvar Lai Risti komandost. Foto Hannes Aasma

Neli läänlast – kolm kutselist ja üks vabatahtlik päästja on nende 105 inimese seas, kellele siseminister Lauri Läänemets ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu annab täna Jõhvis tunnustusena üle päästeteenistuse aumärgid.

Päästeteenistuse medali, mis antakse keerukatel päästetöödel üles näidatud vapruse ja ka teenete eest päästeala, pälvivad Risti päästekomando meeskonnavanem Alvar Lai, Vormsi päästekomando komandopealik Kaido Valm ja Hanila tuletõrje seltsi vabatahtlik päästja Tauno Tähe.

Päästeameti teenetemedali hõbedaste tammelehtedega saab Risti komando päästja Urmas Kolga. Päästeameti hõbedaste tammelehtedegat teenetemedal antakse päästeameti teenistujale vähemalt 10aastase laitmatu, samuti silmapaistvalt hea teenistuse eest päästeametis.

Kokku tunnustati päästeteenistuse aumärgiga 105 inimest. Üle anti kaks päästeteenistuse suurt kuldristi, kuus päästeteenistuse kuldristi, 11 päästeteenistuse hõberisti, 53 päästeteenistuse medalit, 12 päästeameti kuldsete tammelehtedega teenetemedalit ning 21 päästeteenistuse hõbedaste tammelehtedega teenetemedalit. Lisaks anti üle siseministeeriumi tänukirjad.

Päästeamet tunnustab kahel korral aastas inimesi, kes on näidanud üles vaprust inimeste elu ja vara päästmisel või panustanud päästeala arengusse. Aumärke antakse üle Eesti vabariigi sünnipäeva ajal veebruaris ja organiseeritud tuletõrje sünnipäeva ajal septembris.

Vormsi päästekomando pealik Kaido Valm. Foto Arvo Tarmula
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jens
1 aasta tagasi

Saarel on füüsilist tööd tegevad inimesed kõik abilised ja vastutulelikud.(mida ei saa öelda suuga ja laua taga töötavate pihta). Jahimeeste püssitorud tulistavad metssigu- pole neid lihtne tabada. Mida veel etteheita?? Vaadake meie teede lükkajaid, Arvo on abiline igal rinde, päästjad puhastavad liiklust, õpetajad võitlevad õpilastega. Siiski mõtlen, et teeäärsed saetud puud on vaja ka koristada. Vallavalitsus- kes peab puhastama metsa alust , teede äärset risu? Ehk hoopis päästjad- võtke kaasa pikad küttepuud.

Nimi kohustuslik
1 aasta tagasi

Palivere priitahtlikud pritsupoisid on ka väga tublid ja asjalikud! Tegid õhinapõhiselt vana pritsikuuri väga ilusaks uueks punaseks tuletõrjemajaks. Panustavad oma vabast ajast meie turvalisusse! Jõudu-jaksu!

rein.
1 aasta tagasi

Kaire Reiljan. Oli aeg kus Hanila kuulus läänemaale aga mingil ajal müüdi maha. Aga mlks ei kirjutata Märjamaast, kuna see kuulus läänemaale?

Nimi
1 aasta tagasi

Väikese pealiku suur nina on nüüd veel rohkem püsti 😉

Aku
1 aasta tagasi
Reply to  Nimi

Ei ole sobilik inimese välimust halvustada. Kaido on vahva mees, lapsedki asjalikud ja abikaasa kaupluses vastutulelik ja viisakas.