Jüri Ratas: Keskerakond on suure tõenäosusega koalitsiooni tegija

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 26

Malle-Liisa Raigla fotod

Keskerakonna esimees Jüri Ratas koos siinsest piirkonnast riigikokku kandideerijatega kohtus neljapäeval valijatega Oru kultuurisaalis. Juttu oli nii raudteest kui ka valimisjärgsest ajast.

Neljapäeva pärastlõunal oli Oru kultuurimajja kogunenud 16 inimest, nende seas erakonna esimees ja neli siinse piirkonna kandidaati koos oma meeskonnaliikmetega ehk umbes pooled olid kuulajad. Suures saalis istuti üheskoos ringis ja Ratas vastas tund aega tasasel häälel huviliste küsimustele.

Keskerakond meelitab valijaid lisaks tavapärastele pastakatele ja voldikutele ka vitamiinide ja toiduga. Nii jagab Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa esinumber Jaanus Karilaid enda pildiga C-vitamiini purke ja Nõva Breaki omanik kindralmajor Neeme Väli enda pildiga pakendis leivapätse. „Üks C-vitamiin päevas, võid ka rohkem võtta,” õpetas Karilaid vitamiinipurke jagades.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
63 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aksel
1 aasta tagasi

Jüri võttis kaalust alla ,võiks ka joomise maha jätta ,ajaks ehk selgemat juttu,mitte sellist sardelli suust välja….

Nojah aga
1 aasta tagasi
Reply to  aksel

Eesmärgid peavad kõrged olema, kõik õige

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi

See ikka tantsib veel!

Peter
1 aasta tagasi

Punaste küsitlused ja protsendid on nihkes .. gruz 200 pole selliseid hääli .. suurt plaani ammugi mitte. Kui tsahkna on autoriteet, mida rääkida .. ua pole kesikutel ka 16 prossa, aga Ekre..l on vaja, et nad tugevalt esineksid.
Lihtrahval on ükskõik, isegi lõuna polügoon ei anna midagi .. vaid tühja maa .. ja kellel on vaja seda euroopa läbukotti kaitsta .. ma ei arva juba aastast 2014 meid riigist midagi.

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  Peter

Tubli poiss see peter, aga näe, et läheks puutinliku päikese alla lebotama, seda ei ole! tavaline petersoni aivo oled!

Mis lollus
1 aasta tagasi

Miks peab ära minema?

Irwerix
1 aasta tagasi

Tohutu suurushullustus on maad võtnud – üks teeb viletsust , teine peab end juba pääministriks …

arvamus
1 aasta tagasi

Suure tõenäosusega võib küll olla üks , kes ka koalitsioonis on, kuid mitte ei ole ta dirigent selle moodustamisel. Kaja Kallasel on eelnev kogemus keskidega , kuid puudub kogemus Eesti 200 gaKui nüüd peaks juhtuma, et Ratas veelkord tagaselja EKRE ga midagi sepitseb, siis adjöö ,teil on erakonnana aeg ajalukku minna.
Üks väike ,tark, südi naisterahvas Kaja Kallas on just see ÕIGE kes peab selle koalitsiooni kokku panema. Mida aeg edasi, seda enam saab Eesti rahvas aru keda valida.

Kainõ
1 aasta tagasi
Reply to  arvamus

Mina ei näe üldse, et see oleks nii südi ja tark. Tark võib ta olla, aga mitte oma rahva huvides, ikka endale ja lähikondlastele kindlustab paremat tulevikku, mis iseenesest pole muidugi vale, sest seda me teeme kõik, aga siiski peaministrina võiks ka lihtsamale rahvale mõelda, kõik ei ole nii targad majanduslikult. Kuid ütleb nipsakalt, et minul küll rahapuudust pole.

vanaema
1 aasta tagasi
Reply to  Kainõ

Mina arvan jällegi, et just oma rahva huvides on meie peaminister vägagi seisnud kõige eest. Võtame või näiteks tema sõnakus sõja asjus, see on nii mõnegi liitlasriigi nn. üles äratanud. Selle valitsuse ajal tõusevad suurpere toetused 600 eurot kuus, iga laps saab 100 eurot kuus. Igakuisel elektriarvel on toetus riigi poolt-kas see pole siis lihtsamale rahvale. Just nimelt oma rahva huvides on ka tark ja õiglane Süüdistada peaministrit ainult oma lähikondsete heaks töötamises on inetu ja lausa vale veel ka.

Kainõ
1 aasta tagasi
Reply to  vanaema

Oh jah, kahju, et nii kerge on inimesi ära lollitada. Esmalt tõstame hinnad kõrgeks, siis hakkame toetusi jagama ja inimesed on nii õnnelikud. See on ju vana ja korduv skeem , aga noh nagu telesaadegi ütleb, et valijal on haugi mälu.

no ms
1 aasta tagasi
Reply to  Kainõ

Kas tõesti arvate, et peaminister on tõstnud meil hinnad oma suva järgi kõrgeks.

hmm
1 aasta tagasi
Reply to  no ms

ja teie tõesti arvate, et peaminister on ne pritžjom? Ei pea vastutama, niisama töökoht nagu

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  Kainõ

Kaja ei ole sots, kes õnge asemel sulle kala annab!

väike agar naisterahvas.....
1 aasta tagasi
Reply to  arvamus

…ja tema jõuk on viinud Eesti 5 vaesema hulka Euroopas, kõrgeima inflatsiooniga riigiks. Peab olema puruloll, et neile oma hääl anda.

sooviks teada
1 aasta tagasi

Ja kes oleks see ülitark, kes kõik hinnad alla viiks , andke teistele ka teada, saaks õige valiku teha

...
1 aasta tagasi
Reply to  sooviks teada

sellist pole olemaski. Erakonnad näevad lihtsalr erinevalt kuskohas mida odavamks võiks teha. Rahapakk on ikka ühesuurune, jaotuses on asi. Nii et keegi ei saa teile soovitada, mismoodi oma valikuid teete, aga te võiksite endas selgusele jõuda, kas olete ettevõtja või olete põllumees või olete tehases kuskilt töötaja või hoopis pensionär või töötu. Kui see selge, siis pole enam keeruline, lugege erakondade valimsprogrammid läbi, mida kus keegi tähtsamaks peab ja langetage oma otsus. Nii see ongi, muud moodi ei saa teada.

Nimi kohustuslik
1 aasta tagasi
Reply to  arvamus

Mis mõttes tark? Isegi seda ei tea, et elekter ei koosne molekulidest! Südi, seda küll. Eesti riiki ja rahvast maha parseldamas…

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi

Aga ole tark ja ütle meile, millest koosneb elekter! See suunatud elektronide voog juba tüütab, ära sellest räägi!

...
1 aasta tagasi

juhtmest ja lülitist ja valgustist. See kooslus ongi elekter

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  ...

Tubli EKRE valija, viis! irw

...
1 aasta tagasi
Reply to  arvamus

erakonna reiting osutus Reformile meie kõigi julgeolekust olulisemaks

Kaja kaikamehed
1 aasta tagasi

peksavad Võrumaal inimesi kodudest välja, nad peaks Tallinnas ja Narvas suure toetuse pälvima Kremli mõrtsuka toetajatelt.

Irwerix
1 aasta tagasi

Sa ,vasja, vaata mis teil seal idapool toimub

A.R
1 aasta tagasi
Reply to  Irwerix

Sina zenja või risto või kumb sa oled, ära ropenda siin palun!

kõva rebimine käib
1 aasta tagasi

Eriti populaarne erakond, kus parteijuhiga kohtuma tuli 6 inimest, ülejäänud kuus olid kandidaadid! …edestavad sotsisid populaarsuselt, kel tuli kokku 13 inimest.
Oleks muidugi Jaana ka olnud, oleks saal vist täis rahvast tulnud.

Vitamiini ansambel
1 aasta tagasi

Kesikud on ka mingisuguse kalli uriini vitamiinikampaaniaga kaasa läinud?

Jah
1 aasta tagasi

Nii lahjaks jäänud peale tantsu, pintsak nagu kott seljas juba. Noh samas ehk tervist rohkem, kui kaal maas. Aru ei saa sellest tegelasest, ühed väidavad, et reetur, mingeid leppeid teeb salaja kuskil euroopas, teised jällegi kiidavad taevani. Ei saa aru.

Vänt Võll
1 aasta tagasi

Valides ei tohiks unustada,et just kesikud (Taavi Aasa eestvedamisel )püüavad iga hinna eest läbi suruda Veapunkti süsteemi. Selle kohaselt saab autojuht LISAKS trahvile ka 3- 4 veapunkti. Ning kui 12 punkti (turvavöö,märgi eiramine jne. )on täis, liigutegi aastakese jala või tõuksiga. Lisaks muidugi veel uued eksamid Arkis. E.maakeeli- tegu on veneaegse karistuskorra taastamisega…Minu jaoks on kesk välistatud…😐

AVS
1 aasta tagasi
Reply to  Vänt Võll

Üheainsa asja pärast välistad nende valimise? Kuidas sa siis üldse kedagi valida saad?
Ja mis sel veapunktisüsteemil häda? Väikeste rikkumiste eest ilmselt punkte ei saakski ning ega need sul igavesti ei kehti, mingi aja pärast aeguvad – kui palju sa siis rikkumistega vahele jääda plaanid?

Purjõ
1 aasta tagasi
Reply to  AVS

Pakun, et asi pole ainult ühes asjas. Keskerakond nagu üldises mõttes on vähemalt minu jaoks päris imelik kooslus. Peale tegija lahkumist on see üks kummaline punt. Ma isegi ei mõista enam, mida nad üldse ära tahavad teha, või mis on selle grupeeringu mõte nagu üleüldse, eestlasele kohalikule, kas on üldse mingisugustki kasu, et selline erakond on toimetamas midagi? Võibolla niipalju kasu on, et sogavad mängu, aga jah nagu nimigi ütleb, siis päris keskpäraseks nad jäänud nüüd ongi.

En.
1 aasta tagasi
Reply to  Purjõ

To Purjö:
Kõige muuga olen nõus, aga kes oli see tegija, kes andis grupeeringule enne Ratast suurema mõtte? Millise? Koostöölepingu putinistidega? Venestunud Tallinna? Korruptiivsed toiduahelad? Rahva rahaga kinnimakstud parteimeedia (Stolitsa, Tallinna TV)? Kartulijagamise palagani? Vihmavarjuneidudest poliitbroilerid?

Nojah, glamuuri ja veenvat pasunapuhumist oli isakese ajal tõesti rohkem. Aga stiilsed gängsterid nagu Al Capone ongi kadunud ajalukku, asendudes vulavate-virdavate ‘Bideni poegadega’.

Kainõ
1 aasta tagasi
Reply to  En.

No täpselt, oligi tegija ju. Aga mitte ei keerutanud ümmargust juttu nagu ratas või mõni muu proff. Aa noh see selleks. Puhaku rahus!

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  Kainõ

Tegija- вор в законе!

vanaema
1 aasta tagasi
Reply to  Vänt Võll

Ära üle võlli keera ja pole sul ka muret veapunktide ja eksami pärast, Liikluses on ikka väga palju nn. hulle, neid tuleb ju kuidagi ometigi ohjeldada

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  Vänt Võll

Ära põe, edaspidi teed ülevaatuse ajal liiklustesti!