Lihulas mängis nädalavahetusel 300 noort jalgpallurit

Ühe võidukarika jätsid koju Lõuna-Läänemaa JK 2015-2016 sündinud jalgpallilapsed. Foto: erakogu
Ühe võidukarika jätsid koju Lõuna-Läänemaa JK 2015-2016 sündinud jalgpallilapsed. Foto: erakogu

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi korraldanud saalijalgpalli nädalavahetusel viisid võidukarika koju nelja erineva klubi noored.

Turniirid olid väga pingelised ja eriti näitab seda tõsiasi, et kõikidel turniiridel võidutsesid erinevate klubide noored. Kõige vanemate, 2010 poiste turniiril näitas kõige paremat mängu Läänemaa jalgpalliklubi I võistkond.

Bert Rotbergi hoolealused olid kõikides mängudes vastastest veidi paremad ja purjetasid puhaste paberitega finaali. Seal alistasid nad Pärnu jalgpalliklubi 2:0 ja võitsid turniiril esikoha. Meeskonnas mängisid: Sten Jonas Hein, Markus Raba, Tomi Priske, Oscar Notton, Sten Valdmann, Jakob Müür.

Kolmanda koha võitis Läänemaa JK II. Kodumeeskonnad Lõuna-Läänemaa JK I ja Lõuna-Läänemaa JK II olid vastavalt neljas ja viies.

Laupäevase päeva teine turniir tõi platsile kuus 2012. aastal sündinud laste võistkonda. Turniirisüsteemis peetud võistlus andis esikoha Pärnu JK Vaprus meeskonnale. Nad teenisid maksimaalselt viis võitu ja jäid teistele kättesaamtauks. Hõbemedalid võitis Pärnu Jalgpalliklubi ja kolmanda koha teenis kodus mänginud Lõuna-Läänemaa JK võistkond, kes said kolm võitu ja sellega üheksa punkti. Koduvõistkonda esindasid Ketely Alpius, Henri Mänd, Armin Kaas, Armin Allik, Artur Pikkmets, Harri Pikkmets, Kristjan Kolõtšev, Romet Tšorni, Pärtel Põhako, Karl-Markus Kärp, Jürgen Vald, Priidik Kumm, Uku Tamme, Andreas Rebane, Kert Kukk.

Pühapäev algas 2014. aastal sündinud laste etteastega. Kohale oli tulnud koguni kaheksa võistkonda ja pisikesed pallivõlurid panid spordihoone kihama. Rahvast oli nii palju, et tribüünidele istuma inimesi enam ei mahtunud. Appi võeti võimlemismatid, et saali nurgas ennast mugavalt tunda. Lisaks seisid paljud inimesed veel püsti. See oli äge turniir, kus emade-isade ja sõprade aplaus kuulus kõikide võistkondade, kõikidele lastele. Finaali murdsid ennast lõpuks Lõuna-Läänemaa JK I ja JK Kratid Sinine võistkond. Kratid saavad kiiresti juhtima, kuid kohe on vastus olemas ka koduvõistkonnal. Siiski suudavad külalised veel kaks väravat vormistada ja nii võidavad turniiri Mikk Pärti hoolealused Robin Notton, Tambet Rehkalt, Marlon Olenko, Henri Teras, Madis Kõrvemaa, Ruuben Kallaste, Fredi Jõemaa, Juhan Karlis. Pronksimäng oli samuti huvitav. Alles penaltiseerias tuli Läänemaa JK-l tunnistada Pärnu JK paremust.

Kogu turniiri lõpetasid aga kõige nooremad, 2015. aastal sündinud lapsed. Võistkondades ka palju veel lasteaias käivaid lapsi. Müramist oli palju, kuid selle kõrval ka päris ägedaid triblamisi, ilusaid väravaid ja suurt rõõmu teineteise üle.

Natukene osavamad oli Lõuna-Läänemaa JK lapsed, jättes teiseks-kolmandaks JK Krattide kaks tiimi. Kodus said võidumedalid Jaanus Getreu treenitavad Robben Smõtškov, Aleks Morševitski, Karl-Sander Kamarik, Rasmus Karm, Roger Mõtt, Rannel Kalinovski, Romel Rio Kesküla, Marten Saun, Ralf Sildre ja Rico Kasela.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi on üle kahekümne aasta korraldanud saalijalgpalli turniiri.  Selle aja jooksul on Lihulas mänginud üle 60 erineva Eesti jalgpalliklubi või kooli ja platsil on käinud üle 4000 jalgpalluri. Viimastel aastatel on turniiriformaat olnud väga tihe. Turniirid on peetud nii laupäeval kui ka pühapäeval ja peetakse nelja erineva vanuseklassi võistlused.

Nüüd jaanuari viimasel nädalavahetusel mängisid Lihulas 2010, 2012, 2014 ja 2015 aastatel sündinud jalgpallilapsed. Kokku käis saalijalgpalli mängimas ligemale 300 last. Kuigi kunstmurude ja jalgpallihallide suur valmimine on ka pisemad lapsed viinud  talv läbi sellistesse tingimustesse harjutama, on siiski saalijalgpall veel au sees.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments