Sotsiaalministeerium: perehüvitiste maksmine jätkub jaanuaris seni kehtinud summades

Lääne Elu

info@le.ee

Seoses Vabariigi Presidendi otsusega saata perehüvitiste seadus tagasi riigikogusse, maksab riik jaanuaris perehüvitisi seni kehtinud summades. Sotsiaalministeerium peab oluliseks kiiret selguse saamist peredele ning on Riigikogu ja presidendi edasiste sammude ootel.

  • Inimesed saavad kindlasti kätte peretoetused, millele neil on kehtiva seaduse järgi õigus.
  • Lapsetoetus on esimese ja teise lapse kohta 60 ja kolmanda lapse kohta 100 eurot, lasterikka pere toetus 3-6 last kasvatavale perele 300 eurot ja 7 või enamat last kasvatavale perele 400 eurot. Üksikvanema lapse toetus on 19,18 eurot.
  • Tavapäraselt on toetused jõudnud peredeni iga kuu 8. kuupäeval, ent võivad seekord jaanuaris hilineda. Seadus lubab peretoetusi maksta terve kalendrikuu jooksul.

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo sõnul on olukord ebaselge ja sõltub riigikogu edasistest otsustest. „Sotsiaalkindlusamet saab seni lähtuda vaid kehtivast seadusest ja me teeme kõik endast oleneva, et toetused õigeaegselt inimesteni jõuaks. Uute muutustega seoses võib toetuste väljamaksetes tekkida tõrkeid, aga kõik pered saavad olla kindlad, et toetused nendeni igal juhul jaanuaris jõuavad.“

Riigikogu võttis perehüvitiste seaduse vastu 7. detsembril ning suuremad peretoetused pidid selle järgi kehtima hakkama 1. jaanuarist 2023. Kuna seadust ei saa välja kuulutada osaliselt, saadeti kogu eelnõu tagasi Riigikogule.

Lapsetoetust makstakse enam kui 163 000 perele, lasterikka pere toetust ligi 23 800 perele ja üksikvanema lapse toetust 8200 perele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments