Ene Pajula: armastuse ja andeksandmise aeg

Ene Pajula. Foto: Arvo Tarmula

Ene Pajula. Foto: Arvo Tarmula

Üle pika aja oleme jälle korraliku talve saanud. Lumi teeb pimeda aja valgemaks ning katab kinni kõik möödunud aasta jubedused. Maailm tundub helge ja puhas.

Jõuluootust kogevad ka need inimesed, kes Jeesuslapse imet päriselt ei usu, aga samas on see üks ilus pimeduse ja valguse vahelisest võitlusest rääkiv muinasjutt – mis annaks veel rohkem lootust kui vastsündinud lapsuke. Mis pani mõtlema beebidele laiemalt.

Mul hakkab järjest rohkem tekkima tunne, et olen liiga kauaks elama jäänud ega suuda enam moodsa maailmaga sammu pidada. Nagu oleksime liikumas vabameelsest antiigist süngesse keskaega, kus võimu võtavad inkvisiitorid, maa kattub tuleriitadega ja pööbel naudib ahnelt hukkamisi.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mõtleja
1 aasta tagasi

Mammi kirjutab sulatõtt. Oravate röövlikamba juhtimisel on tõesti ootamas ees keskaeg ning hukkamised ja terror nende suhtes, kes ei kuuletu valitsejatele.

tõsi
1 aasta tagasi

selline tunne on küll, et liigume tagasi keskaega, hiromandid, selgeltnägijad, suunaimejad, keelajad/käskijad, piinajad, kiusajad, p lohkulööjad on meie elu korraldamas

K.s
1 aasta tagasi
Reply to  tõsi

Ja tagasi pimedasse keskaega viib meid reformierakond kallaskaja juhtimisel mööda Haapsalu krobelist peatänavat…

linlane
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

Huvitav tähelepanek Posti tänava osas. Reformierakonnaga see kuidagi seotud ei saa olla. Sukles visati reformierakonnast juba ammu välja.

K.s
1 aasta tagasi
Reply to  linlane

Eks see tagasi keskaega ongi parteiülene loosung…

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  tõsi

Kui ise ei tegele poliitikaga, tegeleb poliitika sinuga! Nii lihtsalt on!