Pääste: Vidrukas põles korstnas pigi

Lääne Elu

info@le.ee

6. detsembril kell 14.06 sõitsid päästjad Lääne-Nigula valla Vidriku külla, kus helistaja sõnul hakkas ühekordse talumaja pliit suitsu sisse ajama.

Kohale jõudnud Risti päästjad tuvastasid, et korstnas oli pigi põlema läinud, kuid elanikud oli põlengu tulekustutiga juba lämmatanud. Päästjad tuulutasid ruumid, kontrollisid korstna üle ning keelasid kütmise kuni korstnapühkija saabumiseni.

Päästeamet tuletab inimestele meelde, et korstnat ja lõõre tuleb pühkida igal aastal enne uue kütteperioodi algust, sest igal aastal saab paarsada tulekahju alguse küttekolletes süttinud tahmast ja pigist. Kõik taolised põlengud on võimalik ära hoida korstnate ja küttekehade regulaarse puhastamise ja hooldamisega.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments