Omavalitsustel hakkab sõjapõgenike vastuvõtmise võime otsa saama

Lääne Elu

info@le.ee

Ukraina lapsed koolis. Foto: Urmas Lauri
Ukraina lapsed koolis. Foto: Urmas Lauri

Lasteaia- ja koolikohti on põgenike lastele vähe, vabadest korteritest ei tasu rääkidagi, kirjutas Eesti Päevaleht.

Eesti linnade ja valdade liit korraldas oktoobri lõpus kohalikele omavalitsustele küsitluse, et teada saada, mis on kitsaskohad. Haapsalu linn tõi esile, et nad on näinud vaeva koolivõrgu optimeerimisega, seetõttu on vast renoveeritud koolides ruumi kokkuhoidlikult „Lasteaedades on lõimumine lihtsam, kuid meil pole piisavalt lasteaiakohti. Põhimõtteliselt ei ole meil enam piisavalt võimet sõjapõgenike lapsi olemasolevatesse haridusasutustesse mahutada,” märkis Haapsalu linn.

Sarnased mured on teistelgi omavalitsustel. Lisaks sellele on mure keelebarjääriga. Mitu omavalitsust tõi esile, et just nooremad töötajad ei valda vene keelt. Haapsalu linn on kasutanud ka tõlketeenust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eesti eelkõige
1 aasta tagasi

eestlastele, mitte pagulastele või muudest rahvustest isikutele. Meid on niigi vähe ja me ei soovi jääda vähemuseks oma maal. Selle maatüki lunastasime oma verega ja kui vaja kaitseme seda samuti oma verega. Kardan, et ei ole kaugel ajad, kui peame seda jälle tegema. Miks ei võiks meil samuti olla sõjapõgenikele kohad, kus nad saaksid koos olla ja oma rahvusepõhiselt elada ja oodata tagasiminekut oma etnilisele kodumaale, kuigi Ukraina on 10 korda suurem kui Eesti ja ma ei mõista miks on vaja üldse selliselt suurelt maalt kuhugile põgeneda. On ju võimalik teises riigi otsas oodata sõja lõppemist ja siis naasta tagasi… Loe rohkem »

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Tulge kõik ja kiiresti,kiiresti tuleb ka vastu võtta seadus ukraina keele ülimuslikkusest !

Vale jutt
1 aasta tagasi

puha, tooge aga veel 100 000 juurde, ootame avasüli. Vajadusel lähme ise eest ära, siis ei ristusta ka eesti keelega seda maalappi enam, uutel hea tulla ja lihtsam kohaneda. Meie enda sotsiaalsüsteem ja majandus on viie rikkama seas ammu juba. Hooldekodesse pangad pidevalt helistavad, et teie kontod on täis, tehke midagi. Nagu Sõnajalad laulsid: “tulge kõik…..”

Haapsalu elanik
1 aasta tagasi

Mina räägin väga hästi vene keelt ja võiksin tõlgiks olla aga ei tea kuhu pöörduda.

Keegi teab?

Taadu
1 aasta tagasi

Pöörduda võiks putja poole

Ploodu
1 aasta tagasi

Häbi, kohe pugema!! Austa oma Eestit, see kuulub eestlastele, vist unustasid?.