Maxima viis taarakupongi äppi

Lääne Elu

info@le.ee

Foto Maxima

Maxima võttis kaks aastat tagasi esimese jaeketina Eestis kasutusele oma äpi. Värskeima uuendusena saab nüüd Maxima klient lisada äppi ka taarakupongi ja kasutada seda sarnaselt Maxima rahale.

„Viimase kahe aasta jooksul, mis Maxima äpp on meie poodides mobiilse ostupuldina kasutusel olnud, oleme seda pidevalt uuendanud ja muutnud kasutajate jaoks mugavamaks. Ka meie värskeim uuendus lähtub sellest, et klientide ostutee meie kauplustes oleks võimalikult sujuv, kiire ning paberi- ja kontaktivaba,“ rääkis Maxima Eesti turunduse ja avalike suhete osakonna juht Maris Kivi.

Nii saab eelmisest nädalast Maxima äpiga makstes kasutada maksevahendina ka jaeketi poodide juures asuvate taaraautomaatide kuponge. Selleks tuleb taarakupongi triipkood pärast pudelite automaati sisestamist ja kupongi kätte saamist äppi sisse skaneerida. Sellega lisandub kupongi summa äpi kasutaja Maxima rahale, mida saab siis edaspidi ostude sooritamisel kasutada.

Äpi kasutajale on taarakupongi lisamine väga lihtsaks tehtud, selle jaoks on äpi avalehele loodud otsetee. Lisaks ei pea ta enam pabertšekki alles hoidma ning seda eraldi poes skaneerima hakkama. „Koos taarakupongi lisamisega äppi tegime veel mitu uuendust – nüüd on äpis ka kodumaised tooted tähistatud „Osta Eestimaist“ märgisega nagu nad seda on seni olnud meie poodides,“ rääkis Kivi.

Maxima äppi on tänaseks alla laaditud enam kui 190 000 korral. „Näha on sedagi, et äpioste planeeritakse paremini ehk tehakse üks kord nädalas suurem ost. Seda kasutavad nii tehnoloogiahuvilised ja kiiret eluviisi hindavad nooremaealised kui ka mugavust hindavad veidi vanemad Maxima kliendid,“ sõnas Maxima Eesti esindaja.

Eelmisest sügisest muutus Maxima äpiga ostlemine veelgi lihtsamaks ja täiesti kontaktivabaks. Nüüd on Maxima kauplustes võimalik oste sooritada nii, et selle käigus ei puutu kokku ei kassapidaja ega iseteeninduskassaga. Eriti lihtne on see siis, kui oled Maxima äpiga sidunud oma pangakaardi ja teed oma ostud spetsiaalsetes äpikassades, mis asuvad iseteeninduskassade alal – siis piisab makse sooritamiseks vaid QR-koodi sisse skaneerimisest, midagi iseteeninduskassa ekraanil ise puutuma ei pea.

Kui eelmise aasta lõpus olid spetsiaalsed äpikassad olemas veel vaid mõnes Maxima kaupluses Tallinnas, siis selle aasta kevadel lisandusid need veel 20 suuremasse Maxima kauplusesse üle Eesti. Lisaks Tallinna poodidele on äpikassad kasutusel ka Tartu, Pärnu, Narva, Võru, Kuressaare, Valga, Kohtla-Järve, Jõhvi, Sillamäe ja Maardu kauplustes. Lähiajal peaks need kassad lisanduma veel ca 20 poodi. „See tähendab, et senisest lihtsam ostukogemus on peagi olemas juba pooltes meie kaupluses,“ rõhutas Maris Kivi.

2020. aasta juunis kasutusele võetud Maxima äpp aitab igalt poekäigult hoida kokku keskmiselt kuus minutit. Aasta peale teeb see juba 10 tundi kokkuhoitud aega. Nende jaoks, kel on Maxima äpp alla laetud, on mobiilse ostupuldiga poes käik väga lihtne – tuleb vaid tooted sisse skaneerida ja ostud poekotti panna. Iseteeninduskassade alale jõudes saad nende eest maksta paari lihtsa liigutusega. Kui makseviis valitud ja makse sooritatud, saabki ilma järjekordades seismata ostu ära teha ja poest välja jalutada.

Maris Kivi

Maxima Eesti turunduse ja avalike suhete osakonna juht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kägu
1 aasta tagasi

Aga minul on nuputelefon ja ma ei mõtlegi mingi maksima pärast uut osta. 😜

Misasi
1 aasta tagasi
Reply to  Kägu

Mul on veel see kettaga, nuppe pole üldse, ketas on.

Kuri vanaema
1 aasta tagasi

Milleks viite äppi vaja on? Ühest ei piisa või?