Lõuna-Läänemaa JK naiskond pälvis rahvaligas viienda koha

Lõuna-Läänemaa JK võidukas naiskond laupäeval enne kohtumist Lihua staadionil. Foto: Anett Kumm
Lõuna-Läänemaa JK võidukas naiskond laupäeval enne kohtumist Lihua staadionil. Foto: Anett Kumm

Laupäeval, 8. oktoobril mängiti Lihula gümnaasiumi staadionil naiste rahvaliiga viienda koha kohtumine, mille lõuna-läänlased võitsid.

Lihula jalgpalluritele oli vastaseks Põhja-Tallinna JK Volta, keda lõunaläänlased alagrrupimängudes kaks korda võitnud oli.

Kodunaiskonna mäng oli alguses pinges, nad eksisid söötudega ja asetused väljakul polnud paigas. Selle kasutasid vastased ära ja asusid mängu kiirelt 1:0 juhtima. 16. minutil tõmbas Volta viimane kaitsja maha lõunaläänlannade ründaja. Kohtunik Rando Kesküla näitas kiirelt punast kaarti. Seega jätkasid vastased mängimist vähemuses. Teine kord on just sellises olukorras uue mängurütmi leidmine keeruline, kuid Volta lõi juba kolm minutit hiljem teise värava.

Tasapisi Lõuna-Läänemaa naiskonna mäng paranes. Püüti rohkem kasutada ääri ja kasutasid ära oma arvulist ülekaalu. Rünnakud olid efektiivsemad ja esimesel poolajal sai kodunaiskond oma tahtmise, kui vastaste omavärav tõi poolajaks seisuks 1:2.

Teisel poolajal, eriti poolaja lõpus oli kodunaiskond kindlalt ründavam pool ja see pidi tooma tulemuse. Neli minutit enne mängu lõppu lõi Maarja Jalakas ilusa pommlöögi posti põrkega võrku. Seis jäi 2:2 viiki.

Rahvaliigas lisaaega ei mängita ja mängu saatuse pidid otsustama penaltid. Lõunaläänlased asusid vastaste eksimuste, oma väravavahi tõrjete ja enda täpsete löökide toel 2:0 juhtima. Siis õnnestusid ka vastasel löögid ja seis 2:2 jäi kuni viie põhilööja lõpuni. Alles esimese lisalööja järel selgus võitja. Vastaste eksimuse järel lõi palli kiindlalt võrku Maarja Jalakas. Lihula gümnaasiumi staadionil algas rõõmutants koos naiskonna liikmete pisaratega.

Rahvaliiga viienda koha naiskonnas mängisid: Janet Kärp, Karin Mänd, Kaja Jaakson, Marete Saluste, Deanne Kondratjuk, Jana Mäeväli, Ene Midenbritt, Siret Põldäär, Kateriin Kuusk, Elise Ojap, Kristel Ojaste, Kateriin Kuusk, Maarja Jalakas, Janne-Ly Assmann, Sandra Pärnpuu, Liisa Sipp, Laura Voll.

Ka viimane mäng algas pidulikult. Naiskonna liikmetele jagati tubli hooaja eest tänukirjad. Elise Ojap, naiskonnas algusest saadik mänginud jalgpallur, sai klubi suurelt fännilt Tiit Roosilt punutud korvi koos puuviljadega.

Sel aastal võistles naiste rahvaliigas nii palju võistkondi, et mängiti kahes liigas. Tugevamas, A-tasandil tegi kaasa ka Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi naiskond. Seal peeti turniir kahes alagrupis, kus mõlemas neli naiskonda.

Lõunaläänlannadel jäi alagrupis kahe parema sekka jõudmisest napilt puudu ja saavutati kolmas koht. Liiga alumise risti poolfinaalides alistati kahel korral kindlalt teise algrupi neljas, Nõmme Unitedi naiskond.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments