Jaanus Levkoi: filmi vaadates üks silm naeris, teine nuttis

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Septembris Eesti kinolinale jõudnud mängufilmi „Kalev” on nimetatud selle aasta parimaks Eesti filmiks ja esitatud kandideerima Oscarile parima rahvusvahelise mängufilmi kategoorias.

Film räägib Kalevi korvpallimeeskonna tulemisest viimaseks NSV Liidu meistriks pöördelisel 1991. aastal, mil riik oli kokku varisemas.

Kui loo autor vaatas 6. mail 1991 Kalevi ja Leningradi Spartaki vahelist finaalmängu Soomes kooli ühiselamu televiisoritoas ilma hääleta ja püüdis säbrulisel ekraanil liikuvaid kujusid eristada, siis praegu Läänemaa noori korvpallureid ja ka Haapsalu korvpallimeeskonda treeniv Jaanus Levkoi elas mängule kaasa puupüsti pealtvaatajaid täis Kalevi spordihallis.

Levkoi oli Kalevi duubel- ehk noortemeeskonna treenerina meeskonnaga tihedalt kokku puutunud ja paljud, kes toona platsil Kalevile võidu vormistasid, olid tema endised õpilased.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments