Aneli Toht näitab üle võlli taaskasutuskunsti

Andra Kirna

andra@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 8

Andra Kirna fotod

Pensionipõlve pidava Aneli Tohti jaoks on taaskasutus eluviis – seda, mida kõike vanadest teksadest, pitslinikutest või ajalehtedest teha annab, näitab ta Haapsalu pitsikeskuses avatud näitusel.

„Olen nii nördinud, kui võetakse uus asi ja visatakse peaaegu kohe minema, võetakse jälle uus… no mida te laristate!“ arvas Toht.

Taaskasutust on Toht omasõnul harjutanud kogu elu. „Nõukaajal teistmoodi ei saanudki,“ tõdes ta. Kõigepealt tegi Toht tükkideks ema vanad kleidid – alguses nukkude, hiljem enda jaoks.

Praegu peab Toht üheks oma lemmikmaterjaliks teksat, ka sõbrad-tuttavad teavad, et vanad teksad tuleb talle tuua. Vanadest teksadest teeb Toht peaaegu kõike – mitte küll voodikatteid ja vaipu, mida neist enamasti armastatakse teha, vaid kleite, seelikuid, jakke, aga ka kotte ja ehteid.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments