Novosjolov sai võistlustel musta kaardi

Lääne Elu

info@le.ee

Nikolai Novosjolov. Foto: Arvo Tarmula

Kahekordne vehklemise maailmameister ja Katrina Lehise treener Nikolai Novosjolov ähvardas Sakus toimunud epeevehklemise karikavõistlustel kohtunikku, mille peale sai musta kaardi ega tohi kahe kuu jooksul võistlustel nägu näidata, kirjutas Delfi Sport.

Novosjolovi ja rahvusvahelise taseme kohtuniku Dmitri Valiulini vahel algas sõnasõda pärast Novosjolovi tütre Luiza matši Anneli Proosväljaga, mille Luiza kaotas 10:15. Konflikt päädis sellega, et Novosjolov ähvardas kohtunikule kallale tungida: „Kui sul on minu vastu mingeid ammuseid solvumisi, siis ära neid mu tütre peale välja vala, muidu saad lõuga. Saad nii, et vähe pole. Mul pole midagi häbeneda, tulen ja annan lõuga, saad korralikult.“ Valiulin lisas, et ähvardus oli vene keeles ning kõlas hullemini, kui seda saab tõlkes edasi anda.

Seepeale tõi Valiulinil musta kaardi ja näitas seda Novosjolovile ehk treener pidi viivitamatult võistluspaigast lahkuma ja ei tohi järgneva 60 päeva jooksul ühelgi võistlusel osaleda.

„Eesti treenerid on musti kaarte saanud välismaal ja sportlased Eestis, aga minu mäletamist mööda on meie juhendajad suutnud kodumaal kõige karmimat karistust vältida,“ tõdes Valiulin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Voh
1 aasta tagasi

See ülbamine hakkab lõpuks tasustatud saama.

Hellat
1 aasta tagasi
Reply to  Voh

????!!!!

Voh
1 aasta tagasi
Reply to  Hellat

No kui see tõele vastab, mis artiklis kirjutatakse, siis kuidas sellist käitumist kohtunikuga kommenteerida?

osalised teavad vaid
1 aasta tagasi
Reply to  Voh

Ega kõrvalt vaadates ju ei tea, mis pinnalt tekkisid sellised sõnad. Kas kohtunik eksis? Ei tea.

No mis
1 aasta tagasi

Ei tea! Mida seal teada on. Kui kohtuniku otsus ei meeldi, antakse selle kohta hiljem protest, mis siis seejärel üle vaadatakse. Kehtib igal spordialal selline reegel. Mõelge natukene, kui kõik sportlased hakkaks enda tujusid kohtunike peal ähvardustega välja elama, mis saaks siis? Keegi tahaks üldse enam siis spordis reeglite täitmist jälgida? Ja kas keegi tahaks siis üldse võistelda enam, kui reeglid on ainult nõrkadele?

jajust
1 aasta tagasi
Reply to  No mis

Mõtlengi. Pole ähvardusi kiitnudki. Räägin, et sõnasõda tekkis millestki, mida teavad ainult nemad ise.

tavaline asi
1 aasta tagasi

venelased omavahel..

Paralepa autoriteet TSIISIKOV
1 aasta tagasi
Reply to  tavaline asi

Tulge panfilovka , rjäägime ….