Galerii: haapsallased tervitasid Katrina Lehist

Andra Kirna

andra@le.ee

Olümpiavõitja Katrina Lehis. Foto: Arvo Tarmula

Fotod: Arvo Tarmula 

Reede õhtuks olid kõik kaaslinlased oodatud Haapsalu lossiplatsile tervitama olümpiavõitjat Katrina Lehist ja treenereid Kaido Kaabermad ning Nikolai Novosjolovit. Pidulik ajalooline õnnitlemine algas kell 18.

Katrina Lehis ütles vastuvõtul järgnevalt: “Väga kaval lüke see maalapp, sest no kuidas ma nüüd siis ei tule tagasi!”

Lisaks nentis Lehis, et lossiplatsile sõites, tundus linn kuidagi tühi, kuid kohale jõudes nägi ta teda ootavat rõõmsat rahvahulka. “Kohale jõudes saime aru, et peaaegu kõik on siin,” ütles ta.

Lehis tänas ka kõiki kohaletulijaid ja Haapsalu linna: “Aitäh, et tulite ja aitäh toetuse eest. See tähendab meile palju! Aitäh Haapsalu linnale selle toetuse eest. Kodulinn jääb ikka kodulinnaks.”

Ka Novosjolov tänas kõiki sooja ja südamliku vastuvõtu eest. “Haapsalu on jäänud meie sünnilinnaks ja juured on siin. Tuleme siia alati väga hea meelega tagasi,” ütles Novosjolov. Ta oli ääretult tänulik, et nende kordaminekud lähevad ka teistele korda.

Kaabermagi ei saanud kedagi tänamata jätta ja lootis, et medaleid on veelgi tulemas: “Loodan kindlasti, et see pole Katrina ja epeenaiskonna viimane olümpiamedal. Hakkame valmistuma Pariisis ja loodame siis samasugust vastuvõttu,” ütles Kaaberma.

Katrina Lehis võitis tänavu Tokyo olümpiamängudel epeevehklemise individuaalturniiril pronksi ja epeenaiskonna koosseisus kulla. Lisaks Lehisele kuulusid naiskonda Julia Beljajeva, Erika Kirpu ja Irina Embrich.

Neljapäeval otsustas Haapsalu linnavolikogu erakorralisel istungil ühehäälselt tunnustada Lehist ning ka tema praeguseid kui ka eelmisi treenereid.

Lehisele kingiti Haapsalu linna poolt tasuta krunt Paralepa teel, praeguseid treenereid premeeriti 10 000 euroga ning varasemad treenerid said linna poolt 7500 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vana
2 aastat tagasi

Väga ilus õhtu oli! Olen uhke ja rõõmus Katrina, Kaido ja Kolja üle!

mõttevabamuse lagi
2 aastat tagasi

keegi neid paralepa metsa soostunud ja ilma infatsuktuurita krunte ei taha, nüüd siis otsustati Lehist premeerida sellega. Sama hästi oleks võinud 200 meetrit jaama jõge kinkifda lehisele.

Võsa Villem
2 aastat tagasi

Kingitud hobuse suhu ei vaadata!

häbi on vaadata
2 aastat tagasi

kas tõesti mõnda soliidsemat autot siis ei olnud võtta kui Moori Tiidu vana ameerika käula millega neid olümpiavõitjaid kohale sõidutad. mis säästu marketi supijäjekorda te korraldate seal 🙂

Pamp
2 aastat tagasi

No detektiiv tahtis ka pildile