Lihula ja Kõmsi koolide jooksunoored võitsid Pärnumaa murdmaajooksu

Lihula gümnaasiumi 6.-7. klassi poiste võidukas teatetrio. Foto: Koit Mölder

Jõulumäe tervisespordikeskuses toimusid Pärnumaa koolide jooksukrossi teatevõistlused. Sealsetel tehnilistel ja huvitavatel murdmaaradadel tuli mõõtu võtma ligemale 300 jooksulast pea kõikidest Pärnumaa maakoolidest.

Suurepärase võistluse tegid endised Läänemaa koolid Lihula gümnaasium ja Kõmsi algkool.

3X300 meetrisele teatejooksule asus koguni 17 Pärnumaa koolide võistkonna. Kõmsi algkooli lapsed Liisbeth Vridolin, Leek Linnupõld ja August Reinmaa jooksid distantsi tõusvas joones. Esimese vahetuse jooksja tõi kooli üheksandana, teine vahetus tõstis aga oma kooli juba viiendaks. Viimases vahetuses tegi aga uhke tõusu August Reinmaa, kes lõpusirgel möödus veel kahest konkurendist ja tõi väikese kooli üle finišijoone kolmandana.

Lihula gümnaasiumi 6.-7. klassi poisid olid enne starti kindlasti ühed võidupretendendid. Kooli trios osalesid kaks Eesti noorte meistrivõistlustel esikuuikusse ja esikümnesse sellel aastal jooksnud noorsportlast. Selles vanuses jooksid poisid igaüks 1000 meetrit. Avavahetuses haaras liidriohjad kohe Gregor Hendrik Mölder. Tema kaalutletud ja tark jooks pani Lihula poiste edule aluse.

Kolmikust noorim, Henry Kurnim tegi samuti suurepärase etteaste, hoides esikolmiku kohast kindlalt kinni. Ta tuli vahetusalasse teisena. Liider oli tema ees suurendanud edu kaheksale sekundile. Lihula viimast vahetust läks jooksma aga sellel aastal uhke hooaja teinud Sten Martin Viidemaa. Juba esimesel tõusul sai ta eesjooksja kätte ja tõi Lihula gümnaasiumi Pärnumaa meistrina kindlalt finišisse. Tulemuseks mõõdeti kolmikule 10.43, mis teeb keskmiseks kilomeetri läbimise ajaks 3.34.

Lisaks olid tublid veel Lihula gümnaasiumi 4.-5. klassi poisid ja 6.-7. klassi tüdrukud. Esimene trio sai poiste 3X500 meetri teatekrossis viienda ja teine võistkond 3X500 meetri distantsil kuuenda koha.

Jooksuhooaeg ei ole veel läbi. Sealsamas Jõulumäel toimuvad 8. oktoobril Eesti karikavõistlused murdmaajooksus. Ka Lihula noored osalevad sügisesel Eesti tiitlivõistlusel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments