0

Karen Loorens tegi Eesti murdmaajooksu karikavõistlustel korraliku etteaste

Karen minemas teisele ringile. Foto: Anu Kari
Karen minemas teisele ringile. Foto: Anu Kari

Pärnumaa Jõulumäe spordikompleks oli kaks päeva murdmaajooksjate päralt, mille Haapsalu kergejõustikuklubi sportlane Karen Loorens lõpetas 13. kohaga.

Reedel, 8. oktoobril käis jooksuradel 260 Pärnumaaa koolinoort, kuid laupäev, 9. oktoober oli Eesti tasemel jooksuvõistluse päralt.

Loorens võistles neidude U16 vanuseklassi  kahe kilomeetri distantsil ja tegi korraliku soorituse. „Võistlused olid kõrgetasemelised. Kohal olid kõik Eesti selle vanuseklassi parimad jooksjad,“ ütles Loorens. Tõsi, just see vanuseklass oli võistluste üks osavõturohkemaid – osales 29 jooksjat 15 erinevast klubist.

„Distants algas kohe suure tõusuga ja ennem jooksu ei teadnud millist tempot täpselt võtta. Seega võtsin eesmärgiks joosta esimese grupi kannul,“ kommenteeris Loorens jooksu. Jõulumäe rajad on tehnilised ja erinev pinnas muudab jooksja jaoks raja väga nõudlikuks. „Keeruline rada, oli liivane pinnas, puujuured ja ka libisemisohtlikud käbid. Poolel maal tegi külm ilm oma töö, jalad kiskusid kangeks ja esimene grupp pääses minema. Pärast taastusin ja püüdsin mitu konkurenti kinni,“ rääkis Loorens.

Haapsalus Kaja Ladva juures kergejõustikuga alustanud Linnamäe sportlane õpib sellest sügisest Audentese koolis, kus tema treeneriks on Heiko Väät. Hetkel on noorel sportlasel tulevikuplaanid seotud just erinevate jooksudistantsidega.

Kokku startis kümnes erinevas klassis 192 sportlast enam kui 30 kergejõustikuklubist.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz