Vormsi unistab spordihoonest

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vormsi vald tahab Hullosse ehitada pisikese spordihoone, kus saaks erinevaid sportmänge mängida.

Vallavolikogu tühistas reedel osaliselt 13 aastat tagasi kehtestatud Hullo küla tööstusplatsi ja küla keskuse maa-ala detailplaneeringu, sest selle planeeringu põhjal spordihoonet enam ehitada ei saa. Takistuseks on, et varem spordihoone ehituseks mõeldud maa-ala jääb nüüdisaegsete vajadustega spordihoonele kitsaks. Lisaks paigaldati mullu vallakeskusesse maaküttesüsteem, mille trassid mõjutavad nii spordihoone asukohta kui ka planeeringu elluviimist Kooli katastriüksusel.

Detailplaneeringu osaline kehtetuks tunnistamine 1,5 ha suuruse Kooli katastriüksuse ulatuses annab projekteerijale natuke rohkem mänguruumi. „Saab vaadata, kuhu spordihoone selle kinnistu raames kõige paremini sobitub,” ütles Vormsi vallavanem Maris Jõgeva.

Spordihoonet on Vormsil vallavanema sõnul kindlasti vaja. „Et lastel ja oma inimestel oleks sportimisvõimalus, aga spordihoonel oleks potentsiaali ka spordilaagri paigana,” lausus Jõgeva. Tema sõnul teeb Vormsi koostööd ka Haapsalu linna ja Lääne-Nigula vallaga, sest Vormsi spordisaal võiks olla osa maakonna sporditaristust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juhhei
1 aasta tagasi

Sport massidesse,teen ettepanku viia sisse kõikdesse ettevõtetesse hommikune virgutusvõimlemine 15 min.Seejärel kümblus.Me kõik peame asuma ennast salgavasse võitlusesse rahva tervise nimel.

Jah
1 aasta tagasi
Reply to  juhhei

Vöga õige, eriti kontoritöötajatele oleks see kasulik. Samas mõnedes ettevõtetes väikes võimlemisminuteid ka tehakse kollektiivselt

KaKa
1 aasta tagasi
Reply to  Jah

Möh , möhhhh

Rikas riik
1 aasta tagasi

Selge priiskamine, tohutu summa spordihoonesse, aga pole rahvastki, kes seda kasutaks, püsielanikke 200 ringis….. aga kuidagi on vaja EL-i jt ‘projektirahadele’ ligi pääseda.

Misasja
1 aasta tagasi
Reply to  Rikas riik

Sportimine on tervis ja mida suurem huvi tekitada inimeste seas, seda kasulikum kogu ühiskonnale. Terves kehas terve vaim! Aga teie oma rahajutuga. Raha on tühine, raha saab alati teenida ja trükkida ja varastada isegi, aga tervist ei saa osta.

Pook
1 aasta tagasi
Reply to  Misasja

Eriti Vormsis , kus kõik vanurid v joodikud ……

Ervin
1 aasta tagasi
Reply to  Pook

Joodikuid on vähe, vanemaid inimesi jätkub.

Silver
1 aasta tagasi
Reply to  Misasja

On see siin ikka ometi naljajutt. Vaimu saab Vormsil hoida tervena küllalt, head võimalused keskuses.

postiljon
1 aasta tagasi
Reply to  Rikas riik

Enamus saare elanikest pole suutelisedki mingit sporti tegema, pigem pensionipäeva ootavad või siis teised joovad 24/7.

Pook
1 aasta tagasi
Reply to  postiljon

Nojust nii ongi , eks keegi tahab maja ehitama hakata jälle riigi rahadega …….

Ervin
1 aasta tagasi
Reply to  Rikas riik

Püsielanikke vähem kui 200, minu teada. Olen näinud ja kuulnud, et keskuses on head võimalused sportimiseks. On siis tõesti Vormsi kohal kõik vihmapilved ja marutuuled pikalt kohal, et ei saa õues sportida. Eesti on vihmalörtsised ainult november, ülejäänud aeg on sobilik õues sportimiseks. Nii tuleb tervis, inimesed!

Jens
1 aasta tagasi

On ikka ülepakutud unistus, Vormsi napile rahvaarvule, enamus eakad, spordihoone??? Seda valgusreostust pole saarele vaja. Saare metsaalustes põlluveerel on hea sportida. Saare juhtja juhtinimesed- olete sagedasti saare praegult olemasolevatel spordiradadel jooksja, turnija? Tantsusaalis keerutaja?

Tühja
1 aasta tagasi
Reply to  Jens

sest spordist, aga raha peab liikuma. Jagajale jääb ka miskit…

Jens
1 aasta tagasi
Reply to  Tühja

Oh seda häbi, selge raha kulutamine niisama. Aga uus valitsus, ilusad inimesed, lubadused….!!!!! On tarvilikke kohti, sotsiaalabi, teed, bussipeatused kauniks, kogukonna sidumine tervikuks ja koostoimeks.

Davina Claire
1 aasta tagasi

Tere, daamid ja härrad; Kas vajate kiirlaenu 24-48 tunni jooksul? Kui vastus on jaatav, soovitan teil taotleda meiega laenu Novelty Finance’is e-posti teel: noveltyfinances@gmail.com VÕI WhatsApp: +447915601531. NOVELTY FINANCE pakub finantslahendusi. Pakume igasuguseid laenuteenuseid (isiklik laen, ärilaen ja paljud teised). Pakume ka paindlikke ja erinevaid laenuvõimalusi, sealhulgas tagatisega ja tagatiseta laene, pikaajalisi ja lühiajalisi laene, mis on kohandatud teie finantsvajadustele. ✓ Lihtne kinnitamine ✓ Paindlik tagasimakseperiood 6 – 360 kuud ✓ Väga mugav – saate laenu taotleda endale sobivas kohas ja ajal. ✓ Kohene juurdepääs teie rahale pärast kinnitamist. ✓ Subsideeritud intressimäär (3% aastas) ✓ Laenu tagasimaksmisega ei kiirustata, vaid… Loe rohkem »

Karupersia prints
1 aasta tagasi
Reply to  Davina Claire

Tere! Vabandage, et selle transleeretajaga pole kõige parem lauseehitus. Mulle helistati pangast, et minu konto on täis, tehke midagi. Nüüd olengi siin, et teile kõigile raha jagada. Nagu Sõnajalad laulsid “Tulge kõik, need, kel pole raha, tulge kõik…”. Esimesed 10, kes kirjutavad, saavad 100 000 eurikut, järgmised 10 saavad 50 000 jne. Praegu on ainus takistus notariaalne pisiasi, mille lahendamiseks on vaja 5 000. Võtke kindlasti ühendust, raha garanteeritud. Kirjutage mulle karupersiaprints@annankoigilepappi.com

Pook
1 aasta tagasi
Reply to  Davina Claire

Pakun paindlikku harjavart p.rrsse , rsk