Haapsalu päevalillepannoo läheb oksjonile

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Päevalilledest valminud pannoo läheb oksjonile. Foto: erakogu
Päevalilledest valminud pannoo läheb oksjonile. Foto: erakogu

Haapsalu laste meisterdatud enam kui 300 päevalillest koosnev pannoo läheb oksjonile alghinnaga 50 eurot, saadud raha annetatakse ukraina sõjapõgenike lastele Haapsalus.

Kahe meetri pikkune ja ligi meetri kõrgune pannoo valmis kevadel, kui Haapsalu koolilapsed meisterdasid kilest üle 300 päevalille ja müüsid need linna peal maha, et toetada linnas elavaid ukraina sõjapõgenike lapsi. Kes päevalille ostis, viis selle Haapsalu kultuurikeskuse ette haljasalale, kus päevalillepõld nägijaid rõõmustas. Mõne nädala pärast korjati lilled ära ja neist tehti hiigelpannoo.

Päevalilli müües kogutud 1400 eurost abistati ligi 30 peret ja abivajajaid oli rohkem kui raha. „Osteti 18 paari jalanõusid, 12 peret sai endale koolitarbeid, maksime kinni ühe lapse spordilaagri tasu,” ütles Haapsalu noorte huvikeskuse õpetaja Tiiu Randmann-Mihkla. 50 eurot päevalillepannoo hinnaks sündis Randmann-Mihkla sõnul sellest, et iga pere sai abi maksimaalselt 50 euro eest.

Randmann-Mihkla sõnul sobiks oksjonile pandud värvikirev lillevaip hästi mõne asutuse seinale. Oksjon lõpeb 15. oktoobril, pakkumisi saab teha aadressil haapsalunoor@gmail.com.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments