Päästjad palusid kustutada lõkke

Andra Kirna

andra@le.ee

Esmapäeval kell 11.24 teatati Häirekeskusele, et Lääne-Nigula vallas Spithami külas on üle metsa näha musta suitsu. Päästjad tuvastasid, et inimene tegi keset metsa suurt lõket. Kuigi kustutusvesi oli olemas, palusid päästjad lõkke kustutada, sest ümberringi oli maapind kuiv. Päästjad tegid lõkketegijale ka selgitustööd.

Päästeamet paneb inimestele südamele, et väheste sademete tõttu on maapind väga kuiv, seega tuleks lõkke tegemisel jälgida, et see oleks tehtud ohutusse kaugusesse – tuleohtlikul ajal peab lõke olema metsast vähemalt 20 meetri kaugusel ning tuld tuleks teha vaikse ilmaga.

Ööl vastu teisipäeva, kell 1.54 sõitsid päästjad Lääne-Nigula valda Nigula külla, kus maja seina ääres põles kaks prügikasti. Päästjad kustutasid põlengu ning tuulutasid keldri.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments